Még lehet jelentkezni A Dal 2022 versenybe – új határidő

Még lehet jelentkezni A Dal 2022 versenybe – új határidő

Tovább bővülhet az „Év dala” címre pályázók köre. Meghosszabbított határidővel, november 22-ig lehet jelentkezni Magyarország egyetlen dalversenyére. A Duna Televízió egyedülálló élő show-jában 40 dal mutatkozik be. A döntőben a produkciók már szimfonikus zenekar kíséretében hangoznak el.

Újabb lehetőséget kapnak azok, akik jövőre szeretnének versenybe szállni „Az Év Dala” elismerésért. Még egy hétig, november 22-ig lehet jelentkezni Magyarország egyetlen dalválasztó műsorába, amelyben a magyar zenéké a főszerep. A Dal 2022 négy válogatójában már 40 produkció mutatkozhat be, és rengeteg újdonság várja a zenészeket, illetve a Duna Televízió nézőit:

a dalok minden adásban élőben hangoznak el, az akusztikus feldolgozások mellett szimfonikus változatban lesznek hallhatók a döntőben a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának kíséretében.

A győztes dal előadója „Az Év Dala 2022”, egyben a Petőfi Zenei Díj „Év dala 2022” elismerésben részesül, emellett tízmillió forintot kap produkciója fejlesztésére, és egy tízdalos nagylemezt is készíthet. A döntőbe jutott nyolc dal minden előadója részesül zenei pályájára fordítható nyereményben. Idén is odaítélik a legjobb dalszövegért járó elismerést, valamint az Akusztik Dalverseny fődíját.

A műfaji sokszínűségéről is híres showműsorra egy legfeljebb háromperces magyar nyelvű dallal lehet jelentkezni, amely még nem, vagy legkorábban 2021. március 31-én került kereskedelmi forgalomba, médiafelületre (televízió, rádió, internet), illetve nem hangzott el nyilvános előadás keretében.

November 22. (hétfő) éjfélig lehet jelentkezni az online jelentkezési lap kitöltésével és a szükséges mellékletek feltöltésével.

JELENTKEZÉS

ATEMPO.sk / MTVA
Fotó: Kaszner Nikolett / A DAL