Ők kaptak 2021-ben a Junior Prima Díjakat a zeneművészet kategóriában

Tíz fiatal művész vehetett át Junior Prima Díjat a magyar zeneművészet kategóriában Budapesten.

Ők vehették át a fejenként kétmillió forinttal járó elismerést:

Balázs-Piri Soma zongoraművész
Bene Róza csembalóművész
Devich Benedek nagybőgőművész
Dobos Dániel zeneszerző
Egri János Jr. jazz-zongoraművész, jazzének-előadóművész
Kökény Eszter hegedűművész
Magyar Valentin zongoraművész,
Oláh Kálmán jazz-szaxofonművész,
Seidl Dénes trombitaművész
és Szeleczki Artúr Norbert operaénekes

A szakmai zsűri döntése nyomán az MVM Zrt. minden évben a tíz legkiemelkedőbb, harminc év alatti fiatalt részesíti támogatásban, az elismeréseket tizennegyedik alkalommal adták át.

 

Junior Prima Díj

 

Kifogyhatatlanok vagyunk a tehetségekből, így a zsűrinek idén sem volt könnyű kiválasztani a tíz díjazott fiatalt - hangsúlyozta Vigh Andrea, a Zeneakadémia rektora, a zsűri elnöke a díjátadón.

Hozzátette: a tehetséggondozás olyan küldetés, amelyet a Zeneakadémia alapítása óta támogat. Azzal, hogy ezek a fiatal művészek megkaphatták az egyik legnagyobb presztízsű elismerést, az ország nagyköveteiként vihetik hírét annak az üzenetnek, hogy Magyarország a zenében nagyhatalom - mutatott rá, kiemelve: a korábbi díjazottak közül ma már sokan a nemzetközi zenei élet oszlopos tagjai.

 

Junior Prima Díj

 

A Junior Prima Díj zsűrijének tagjai minden évben a magyar zeneművészet szaktekintélyei közül kerülnek ki. Vigh Andrea mellett a grémium tagja volt Marton Éva operaénekes, Dráfi Kálmán zongoraművész, Fekete Gyula zeneszerző, Fülei Balázs zongoraművész, Binder Károly zongoraművész, zeneszerző, Szakcsi Lakatos Béla zeneszerző, Balázs János zongoraművész, Boldoczki Gábor trombitaművész, Szentpáli Roland tubaművész, zeneszerző, Fazekas Gergely zenetörténész és Jakobi László gordonkaművész, hangversenyrendező.

ATEMPO.sk / MTI
Fotó: Bruzák Noémi