Élő interjú a felvidéki Celeng Mária operaénekessel – hallgasd ONLINE

Élő interjú a felvidéki Celeng Mária operaénekessel – hallgasd ONLINE

A magyarországi Klubrádió kortárs klasszikus zenei műsorának, a Felütésnek lesz a vendége ma este, december 1-én 21.00 órától a felvidéki Celeng Mária operaénekes.

Ez lesz az első élőben sugárzott beszélgetése a Junior Prima-díjas szopránnak, aki a 2017/18-as évadtól a müncheni Staatstheater am Gärtnerplatz Színház tagja.

 

ITT HALLGASD ONLINE

 

Celeng Mária a felvidéki Csábon született. A Bartók Béla Konzervatóriumban Fekete Mária tanárnőnél tanult, a Liszt Ferenc Zeneakadémián Pászthy Júlia osztályába járt, valamint Müncheni Zeneművészeti Főiskolán Prof. Gabriele Fuchs növendéke volt.

A Francisco Viñas’ verseny díjazottja, a Neue Stimmen’ és Cardiff’ énekversenyek döntőse. 2012-ben a Salzburgi Ünnepi Játékokon a Young Singers Project tagja. 2014-ben elnyerte a Müncheni Operafesztivál díját, majd megkapta Münchenben az év énekese díjat is, Magyarországon pedig Junior Prima Primissima díjban részesült.

A 2021/22-es évad első premierje, amelyben Mária szerepel az Amors Fest című különleges barokk darab.

 

A Felütésben adásonként egy-két témát és az ezekhez kapcsolódó zenei eseményeket járják körül, melyekhez az előadókkal, zeneszerzőkkel, szakértőkkel beszélgetve, és persze sok-sok zenei részlettel igyekszik kedvet csinálni. A műsorok szerkesztője Belinszky Anna zenetörténész, a műsorvezető Molnár Szabolcs.

EZ, ATEMPO.sk