Kialakult a Virtuózok V4+ nemzetközi mezőnye – ma jön az elődöntő

Kialakult a Virtuózok V4+ nemzetközi mezőnye – ma jön az elődöntő

Kialakult a Virtuózok V4+ televíziós nemzetközi verseny 20 fős mezőnye. Velük folytatódik a tehetségkutató verseny.

"Meglepően sok magyar tehetség próbált bekerülni a Virtuózok versenysorozat nemzetközi változatába, miközben egy klasszikus zenésznek nagy kihívás ilyen fiatalon ezen a szinten megmérettetni" - mondta Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekesnő, a nemzetközi zsűri tagja.

A műsort 2021-ben másodszor rendezik meg a visegrádi együttműködésben résztvevő országokkal, Magyarország mellett Csehországgal, Lengyelországgal és Szlovákiával, és idén Horvátország is csatlakozott a Virtuózokhoz.

 

A Virtuózok V4+ mezőnyében
Oláh Vilmos,
Mészáros Jázon,
Kádár Viktória
és Braun Áron képviselheti Magyarországot.

 

Szlovákiából ezúttal
a 12 éves Francesco Machats énekes,
a 15 éves Miriam Minková hegedűs,
a 14 éves Ryan Martin Bradshaw zongorista
és a 15 éves Sára Sokolová harmonikás vesz részt a nemzetközi versenyben

 

Miklósa Erika kitért arra, hogy a tehetségek felfedezésénél is nagyobb felelősség számukra az utánkövetés, vagyis miként tudják a későbbiekben figyelni és támogatni az ifjú zenészek fejlődését.

"Nagy dolog, hogy a virtuózok idén mintegy hetvenmillió embernek mutathatják meg a televízión keresztül tudásukat. Szlovákiában, Csehországban már hónapokkal ezelőtt személyesen tapasztaltam, mennyire várják ott is ezt a megmérettetést".

Az operaénekes örömét fejezte ki, hogy a Virtuózok ügye mögé állt a szuperzsűriben helyet foglaló világhírű tenor, Plácido Domingo is, hiszen személye óriási vonzóerőt jelent a tehetségeknek.

Hogy ki lesz Magyarország, Csehország, Szlovákia, Lengyelország és Horvátország jövőbeli komolyzenei reménysége, a Virtuózok V4+ döntőjében derül ki december 17-én.

ATEMPO.sk