A SpongyaBob meséből ismerte csak a klarinétot a Virtuózok tehetsége (VIDEÓ)

Egy koncert hatására választotta a klarinétot a Virtuózok tehetsége

Tízévesen még csak azt tudta, hogy fúvós hangszeren szeretne játszani, a klarinétot pedig csak mesében látta Mészáros Jázon, aki az elmúlt hét év alatt igazi virtuózzá vált. A 17 éves fiatal lenyűgöző klarinétjátékával elvarázsolta a Virtuózok V4+ magyarországi zsűrijét. Tehetségét pedig legközelebb már a komolyzenei tehetségkutató nemzetközi mezőnyében bizonyíthatja.

„Tízéves korom óta játszom klarinéton. Előtte furulyáztam és továbbra is valamilyen fúvós hangszerrel szerettem volna foglalkozni. Szóba jött a klarinét is, de nem tudtam igazából, hogy szól, csak a SpongyaBob meséből ismertem. Aztán elmentünk Varga István koncertjére, és mikor élőben is hallottam, egyből tudtam, hogy klarinétozni szeretnék” – mesélt a kezdetekről Mészáros Jázon. A fiatal tehetséggel péntek este találkozhatnak a nézők a Virtuózok V4+ második nemzetközi elődöntőjében.

 

 

Mészáros Jázon bevallotta, már korábban is szeretett volna elindulni a tehetségkutatóban, de azt érezte, nem volt eléggé felkészülve. Gyerekként ráadásul izgulós is volt a színpadon – ezt már felkészítő tanára, Varga István klarinétművész osztotta meg róla.

„Önbizalmát szerettük volna erősíteni, emiatt is gondoltuk, hogy induljon el a versenyen és azt láttuk, hogy a kamerák mintha felszabadították volna őt, szinte kinyílt a színpadon”.

A fiatal zenész célja a Zeneakadémiai felvételin kívül, hogy generációját visszavezesse a komolyzenéhez, mert véleménye szerint az rendkívüli értéket képvisel.

A Virtuózok V4+ második nemzetközi elődöntője, ahol a döntőbe jutás a cél, péntek este látható 20.35-től a Duna Televízió műsorán.

ATEMPO.sk / MTVA
Fotó: Kaszner Nikolett / Virtuózok