HAUSER szerint Istenadta tehetségek lépnek színpadra a Virtuózok mezőnyében

Míg a fociban egyértelmű, hogy aki több gólt lő, az jut tovább, a klasszikus zenei tehetségek megítélése nem ilyen egyszerű – ezzel példázta feladata nehézségét a Virtuózok V4+ egyik világhírű zsűritagja. A népszerű horvát csellista, HAUSER szerint az idei mezőnyben kifejezetten sok a kiemelkedő tehetség.

Öt ország, tíz kiemelkedő tudású ifjú zenésze lép majd színpadra a Virtuózok V4+ klasszikus zenei tehetségkutató döntőjében. A december 17-ei adásban a nemzetközi zsűrinek kell értékelnie a részvevő országok fiataljait. Ekkor egy világsztár is csatlakozik az ítészekhez: a sokmilliós rajongótáborral rendelkező horvát csellista, HAUSER.

„Nem egyszerű a zsűri soraiban ülni, mivel nehéz megítélni a klasszikus zenei tehetségeket, ez nem olyan, mint a foci, ahol az nyer, aki több gólt lő. Én megpróbálok mindig objektív maradni. Ami nekem fontos, ami az igazi tehetséget megkülönbözteti a többitől, az a karizma, hiszen ezzel érnek el a közönség szívéhez”

– mondta HAUSER, aki a jó előadás titkát is elárulta. „Amikor fellépsz a színpadra, mindent el kell felejteni, a stresszt, a technikai tudnivalókat, csak arra szabad fókuszálni, hogy megérintsd a közönség szívét”.

 

 

A világhírű csellista szerint a mostani mezőnyben nagyon sok kiemelkedő tehetség van.

„Minden versenyző különböző, de mindig vannak, akik kitűnnek társaik közül, náluk egyből érezhető, hogy Istenadta tehetségek. Ilyen jó néhány feltűnt a mostani Virtuózokban, ők igazi zsenik” – erősítette meg HAUSER, kiemelve a műsor jelentőségét is.

A Virtuózok V4+ döntője december 17-én, pénteken 20.35-től lesz látható a Duna Televízió műsorán!

 

 

ATEMPO.sk / MTVA