Szombaton búcsúztatják Németh István színművészt

Szombaton búcsúztatják Németh István színművészt

Életének 65. életévében december 2-án hunyt el Németh István, a Komáromi Jókai Színház nyugdíjazott színésze, Komárom legismertebb Mikulása. Temetésére 2021. december 18-án, szombaton 13.00 órakor kerül sor a marcelházi temetőben.

Németh István 1956. február 15-én született Komáromban. Az általános iskolát Marcellházán végezte, majd a Szepsi Mezőgazdasági Szakközépiskolában folytatta tanulmányait. Az 1974-es érettségi vizsga után Marcellházán volt népművelő, majd az ifjúsági mozgalomban tevékenykedett. Aktívan részt vett a műkedvelő színjátszó mozgalomban.

1990-től volt a Komáromi Jókai Színház tagja. Alkatilag leginkább karakterszerepeket, groteszk és drámai hősöket alakított.

 

Németh István

 

Olyan szerepekben láthatták a nézők a színpadon, mint Bornemissza János (Háy Gyula: Mohács), Lázár Wolf (Stein-Harnick: Hegedűs a háztetőn), Durbints Pál (Gárdonyi Géza: A bor), Nagypapa (Csajkovszkij: Diótörő), Tót (Tóték), Idomeneus (Weöres Sándor: A holdbéli csónakos), Firsz ( Cseresznyéskert), Patikus (Rómeó és Júlia), Fjodor (F.M.Dosztojevszkij: A félkegyelmű) és mások.

A Feltámadás (2000), a Pokoj v duši (2009) és az Isztambuli Kaland (2011) filmekben is szerepelt.

Nyugodjon békében!

EZ, ATEMPO.sk
Fotó: Komáromi Jókai Színház