A legnézettebb magyar film 2021-ben a Nagykarácsony

A Nagykarácsony című romantikus magyar filmre már majdnem 110 ezren váltottak jegyet, így ez a legnézettebb film a Nemzeti Filmintézet által támogatott alkotások közül 2021-ben.

Egy hónappal a hazai premier után, december 25-én vásárolták meg a százezredik jegyet a Tiszeker Dániel által rendezett filmre.

 

Nagykarácsony film

 

A romantikus és humoros vígjátékban Ötvös András, Zsigmond Emőke, Pokorny Lia, Scherer Péter, Szabó Kimmel Tamás, Rujder Vivien, Csuja Imre, Szerednyey Béla, Hernádi Judit és Mészáros Máté látható.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

A film története szerint Arnold, a tűzoltó, minden kollégája példaképe meg akarja kérni a barátnője kezét. A romantikus esemény azonban katasztrófába torkollik és egy furcsa baleset hatására a tűzoltó még tériszonyos is lesz, akit egy karácsonyi vásárba száműznek egy gyermekelőadás tűzvédelmi ügyeletesének, ahol megismerkedik egy lelkes tanítóval.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

A Nemzeti Filmintézet támogatásával készülő romantikus vígjáték forgatásán Tiszeker Dániel állandó munkatársaival dolgozott: Pataki Ádám operatőrrel, Mészáros Attila vágóval, Keszei Borbála jelmeztervezővel, Horváth Viktória és Nánássy Zsolt látványtervezőkkel és Kálmán Eszter díszlettervezővel.

A forgatókönyvet a #Sohavégetnemérős írócsapata Horváth András Dezső, Fehér Gáspár és Fehér Boldizsár írta. A zeneszerző Balázs Ádám, a film producerei Lévai Balázs és Osváth Gábor.

ATEMPO.sk