Különleges zenei élményt ígér a ma esti Petőfi Zenei Díjátadó

Idén is a Dunán követheti a közönség a hazai könnyűzenei élet seregszemléjét, a Petőfi Zenei Díjátadót, amelyet január 23-án, vasárnap este 19.40-től tűz műsorára a nemzet televíziója. A díjátadógálán nemcsak a Petőfi-szobrok találnak gazdára, színpadra lép több zenei stílus és korosztály képviselője, Deák Bill Gyulától az Ivan & The Parazolig.

Már hatodszor ítélik oda a hazai könnyűzene ünnepén a szakma legjobbjainak a Petőfi Zenei Díjat. A házigazda szerepében idén az M2 Petőfi TV műsorvezetője, Csapó Dóra, és a Petőfi Rádió ébresztőműsorának, a Petőfivel a reggel!-nek a műsorvezetője, Bekker Dávid tűnnek fel.

 

Petőfi Zenei Díj

 

A 2021-es év legjobbjait összesen 11 kategóriában hirdetik ki, akikről a csatornaigazgató és egy szakmai zsűri dönt a csatornák zenei szerkesztői által küldött lejátszási listák alapján. Néhány díjazott kilétére már tavaly fény derült, így a műsorban összesen hét kategóriában hirdetnek győztest, többek között olyan díjátadók közreműködésével, mint A Dal 2022-es műsorvezetői, Rókusfalvy Lili és Király Viktor, valamint zsűritagjai, Wolf Kati és Egri Péter.

A műsor egyik csúcspontjaként Tátrai Tibor kollégájának, id. Szakcsi Lakatos Bélának adja majd át a Petőfi Zenei Díj Életműdíját, melyet 2018-ban ő is átvehetett.

Ők a 2021-es Petőfi Zenei Díj jelöltjei - id. Szakcsi-Lakatos Béla életműdíjat kap

A további díjazottak listáját csak a műsorban hozzák nyilvánosságra, de a fellépők egy része már most publikus. A Petőfi Zenei Díjátadók egyik hagyományaként a közelmúltban elhunyt magyar előadókról is megemlékezik.

 

Petőfi Zenei Díj

 

Színpadra áll többek között Földes László Hobo, Tátrai Tibor és Deák Bill Gyula a Kőbányai Zenei Stúdióval, akik Póka Egon halhatatlan emlékét idézik meg, Kóbor János legszebb dalait pedig a Ruby Harlem és Veres Mónika párosa dolgozzák fel. Egy dal erejéig az Ivan & The Parazol zenekara kiegészül a Carson Coma énekes-gitárosával, Fekete Giorgióval, de a friss életműdíjas id. Szakcsi Lakatos Béla is készül közös produkcióval a fiatal énekestehetséggel, Dánielfy Gergővel.

ATEMPO.sk / MTVA
Fotó: Cseke Csilla