Márciusban csillagot kap Kaszás Attila a komáromi mozi előtt

Saját csillagot kap Komáromban a fiatalon elhunyt Kaszás Attila felvidéki színművész a helyi mozi előtt – adta hírül közösségi oldalán Keszegh Béla, a város polgármestere.

Mint írja, pár hónappal ezelőtt avatták fel az első csillagot a mozi előtt, a Hírességek sétányán, amit a komáromi születésű, hollywoodi rendező és producer, Ivan Reitman kapott. A gesztussal a városhoz kötődő művészek előtt tisztelegnek.

„Azt követően sokan elmondták, hogy a következő csillag Kaszás Attiláé lehetne, aki a felejthetetlen színpadi szerepei mellett több filmben is szerepelt.”

A csillagot születésnapja és halálának napja között avatják fel. Az ünnepségre elfogadta a meghívást Rudolf Péter, aki személyes élményeit mondja el közös munkáikról, filmjeikről és barátságukról. Az esemény keretében a Tatra moziban a Zuhanás című filmet vetítik majd, melyben Kaszás Attila és Rudolf Péter mellett Pogány Judit is kiemelkedőt alakít.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

„Úgy gondoltuk, hogy édesanyjával, Kaszás Margit nénivel közösen kerül sor az alkalomra, hiszen a karácsonyi rendezvényen még, az idősek otthonában, a szavalata után mosolyogva kacsintottunk össze.

Margit néni az év első napján Attila után ment, azonban a csillag már készül és március 17-én kerül leleplezésre a mozi előtt.” - tette hozzá a polgármester.

A legendás színész Vágsellyén született, de a komáromi Selye János Gimnázium színjátszó körében kezdte a színészi pályát. 2008-ban a Komáromi Jókai Színház előtti parkban állítottak neki szobrot „Búcsú a színpadtól” címmel.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

EZ, ATEMPO.sk