A változatos mezőnyből ők jutottak tovább A Dal 2022 első válogatóján

A változatos mezőnyből ők jutottak tovább A Dal 2022 első válogatóján

Igazi változatosság jellemezte A Dal 2022 első válogatóját szombaton este, ahol a poptól a jazzen át a rockig szóltak a legkülönbözőbb szerzemények élőben. Holtversenyben a Ruby Harlem & Roy a Még ma este és Sándor Szofi a 21 gramm című dallal nyerte az első adást.

A Dunán sugárzott műsorban tíz dal hangzott el, közülük a zsűri juttatott tovább négyet az elődöntőbe.

A Ruby Harlem & Roy és a Még ma este, valamint Sándor Szofi és a 21 gramm egyaránt 36 pontot kapott, mögöttük 33-33 pontot érdemelt ki és ugyancsak az elődöntőbe került a Pankastic! Hosszú volt a nyár című dala, valamint Majoros Csenge és a Földöntúli szerelem című szám.

Az ötödik továbbjutót a közönség választotta ki szavazataival, a legtöbb voksot Ya Ou és a Zsákutca című dal kapta, amely szintén bekerült az elődöntőbe.

(az előadókra klikkelve meghallgathatod a dalokat is):

Majoros Csenge - Földöntúli szerelem
Pankastic! - Hosszú volt a nyár
Ruby Harlem & Roy - Még ma este
Sándor Szofi - 21 Gramm
Ya Ou - Zsákutca

 

A dalokat Wolf Kati énekesnő, A Dal korábbi versenyzője és zsűritagja; Mező Misi, a Magna Cum Laude énekes-gitárosa; Ferenczi György Artisjus- és kétszeres eMeRTon-díjas zenész, énekes, szájharmonika-művész; valamint a zsűriben idén először tevékenykedő Egri Péter, a Mystery Gang frontembere véleményezte és pontozta.

 

 

Az első válogató extra produkciójaként Wolf Kati a Boldogság utca 100. című dalt adta elő. A műsor kezdetén a versenyzők közös produkcióval tisztelegtek Kóbor János emléke előtt. Az Omega együttes énekese decemberben hunyt el.

A Dal 2022 két műsorvezetője Rókusfalvy Lili és Király Viktor, velük kereshetik együtt a nézők az év magyar slágerét.

ATEMPO.sk