New Yorkban lett a legjobb színészpáros Mácsai Pál és Alföldi Róbert (+VIDEÓ)

A New York-i illetőségű Actors Awards november-december hónapokban a legjobb színészpáros arany fokozatú díját Mácsai Pálnak és Alföldi Róbertnek ítélte az Imposztor című filmben nyújtott alakításukért.

A kéthavi szemlézésű amerikai online fesztivál 17 ország 84 pályázója közül találta kimagaslónak a magyar alkotásban furcsa párként induló, majd váratlan párhuzamra lelő karakterek megformálóinak művészi teljesítményét. Az őszi bemutatása óta töretlen népszerűségnek örvendő Imposztor már több mint 75 ezer megtekintésnél jár a világhálón.

 

Imposztor

 

Az Imposztor című kisfilm Pinczés Dávid vizsgarendezése volt a Werk Akadémián. 

„Nem vagyok elég jó. Az eddigi eredményeimet is csak a szerencsének köszönhetem… Mindenki rajtam fog röhögni." – gyötrődik imposztor-szindrómájától az ismert csillagászprofesszor (Mácsai Pál).

Mindeközben Budapesten példátlan, teljes áramszünet közeleg. A sötétbe boruló éjszakát a megszületni nem akaró felfedezés küszöbén őrlődő csillagász – fényszennyezés híján – a hegyen lévő csillagvizsgálóban tervezi átvészelni. Váratlan látogató (Alföldi Róbert) zavarja meg, aki bár vibrálóan idegesítő, talán épp ő segíthet a professzornak új megvilágításba helyeznie vizsgálódása valódi tárgyát: saját magát.

 

Itt nézd meg a filmt: 

 

Az Imposztor más fesztiválokon is hódít, többek között londoni, párizsi, New York-i és svéd szervezetektől is kapott már elismerést.

Roni, ATEMPO.sk
Fotó: Kerekes Balázs