Új darabba kezdett a Komáromi Jókai Színház

Elkezdődtek Jordi Galceran Burundanga című vígjátékának olvasópróbái a Komáromi Jókai Színházban. Az előadás rendezője ismét Matusek Attila.

Jordi Galceran katalán drámaíró vígjátéka négy fiatal zűrös hétköznapjait mutatja be: két egyetemista lány, egy informatikus, egy baszk, egy váratlan terhesség és egy elfeledett nagytőkés nagybácsi, némi elrontott szardellaszósz és egy nemzetközi terrorszervezet. Valaki igazságszérumot itat barátjával, csakhogy az igazságra már nincs felkészülve. Silvia és Berta egyre lehetetlenebb helyzetbe sodorják magukat, és az újonnan felbukkanó szereplők sem könnyítik meg helyzetüket.

Jordi Galceran kortárs drámaíró és műfordító színműve valós időben, egy albérletben játszódik, lehengerlő humorral, miközben társadalmi kérdéseket kínál megvitatásra.

Mi a Burundanga? Egy növény hatóanyaga, ami delíriumot, érzéki csalódást, hallucinációt és halált okozhat. De esetünkben banálisan félreértett szituációkat, szerelemet, egy terrorszervezet végét és fergeteges szórakozást jelenti.

 

Komáromi Jókai Színház

 

A darabot Bakucz Dóra fordította.

Az előadás szereplői Katona Eszter, Dékány Nikolett, Melecsky Kristóf, Béhr Márton és Skronka Tibor színművészek.

Az előadás díszlettervezője Michal Lošonsky, jelmeztervezője Lea Šaryová, rendező asszisztense Balaskó Edit és dramaturgja Finta Viktória.

Az előadás a Komáromi Jókai Színház és a Symbol polgári társulás együttműködésével jön létre. Terv szerint március 7-én kerül majd bemutatásra.

 

Komáromi Jókai Színház

 

Roni, ATEMPO.sk
Fotó: Komáromi Jókai Színház