A lassúbb dalok domináltak A DAL 2022 második válogatóján – mutatjuk a továbbjutókat

A lassúbb dalok domináltak A DAL 2022 második válogatóján – mutatjuk a továbbjutókat

Ismét változatos volt A DAL 2022 felhozatala, ahol ezúttal a lassúbb dalok domináltak. Pádár Szilvia a Kismadár című dallal nyerte a második válogatót szombaton.

A Dunán sugárzott műsorban tíz dal hangzott el, közülük a zsűri juttatott tovább négyet az elődöntőbe.

Pádár Szilvia és a Kismadár a maximális 40 pontot kapta, mögötte Gubik Petra és az Ez van, ez! 38 pontig jutott. A harmadik helyen holtversenyben a Subtones a Nem segít más, illetve Hegedűs Bori és Tempfli Erik az Anya című dallal 37-37 ponttal végzett.

Az ötödik továbbjutót a közönség választotta ki szavazataival, a legtöbb voksot Andelic Jonathan Jota és az Elhiszem még című dal kapta, amely szintén bekerült az elődöntőbe.

 

(az előadókra klikkelve meghallgathatod a dalokat is):

Andelic Jonathan JOTA - Elhiszem még
Gubik Petra - Ez van, ez!
Hegedűs Bori és Tempfli Erik - Anya
Pádár Szilvia - Kismadár
Subtones - Nem segít más

 

A dalokat Wolf Kati énekes, A Dal korábbi versenyzője és zsűritagja; Mező Misi, a Magna Cum Laude énekes-gitárosa; Ferenczi György Artisjus- és kétszeres eMeRTon-díjas zenész, énekes, szájharmonika-művész; valamint a zsűriben idén először tevékenykedő Egri Péter, a Mystery Gang frontembere véleményezte és pontozta. Velük együtt kereshetik a nézők az év magyar slágerét.

A második válogató extra produkciójaként Egri Péter és a Mystery Gang a Wanted Man című dalt adta elő.

Rókusfalvy Lili betegsége miatt a műsorban Király Viktor oldalán Rátonyi Kriszta tűnt fel, aki 2018-ban már vezette a műsort.

ATEMPO.sk