Tátrai Tibor új formációjával lép A Dal 2022 színpadára – jön a harmadik válogató a Phoenix RT-vel

A könnyűzenei élet legendás gitárosa, Tátrai Tibor is színpadra áll a szombati élő show-ban, méghozzá a vadonatúj godfater. formációval. A Duna nézői láthatják először a gitárművészt és új bandáját. A dalverseny emellett a könnyűzene legígéretesebb produkcióival várja a képernyők előtt ülőket, ahol a felvidéki Phoenix RT is bemutatja dalát.

„Már ezerrel pörgünk!” – Szombaton A Dal 2022 színpadán a Phoenix RT! 

A legendás zenész, Tátrai Tibor, fél évszázados pályája során két tucat zenei formáció gitárosa volt, a magyar rockzene szinte összes meghatározó alakjával alkotott. A Dal 2022 harmadik fordulójában egy eddig még nem látott formációval lép színpadra. A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas művész alig egy hónapja jelentette be, hogy megalakult az új, godfater. nevű együttese, amelyben fiatal zenei tehetségekkel játszik együtt. A debütáló koncertre még hónapokat kell várni, de a Duna nézőinek egyedülálló élményt kínál a szombat esti extra produkció.

godfater.

Borlai Gergő - dob
Kéri Samu - bass
Mike Gotthard - gitár
Szebényi Dániel - ének, billentyűk
Tátrai Tibor - gitár

 

Az ország egyik legnagyobb zenei eseménye további izgalmakat és meglepetéseket ígér. A showműsor színpadán mutatkozhatnak be a jövő magyar slágerei. Ismét tíz produkció kap lehetőséget, hogy az elődöntőbe kerüljön, és az év dala legyen 2022-ben.

A fellépők (a linkre kattintva hallgathatod meg a dalokat):

BariLaci - Elsétáltál
GRETA - Igazi kincs
Heatlie - Hideg fény
Medroy - Hol a helyem
Nyári Aliz - Félóra nyár
Oláh Ibolya - Nem adom el
Phoenix RT - Levegőt!
Solére - Másért
The Sharonz - Szép más világ
Third Planet - Táncol a Világ

 

A Wolf Kati, Mező Misi, Ferenczi György és Egri Péter alkotta szakmai zsűri mellett a nézőkön múlik a dalok és az előadók sorsa. Hogy melyik lesz Magyarország slágere, az március 12-én, a döntőben kiderül. Addig is keressük együtt az év magyar slágerét, amit egy ország dúdol majd!

A Dal 2022 szombatonként 19:35-től a megújult Dunán!

ATEMPO.sk