Oláh Ibolya nyerte A Dal 2022 harmadik válogatóját – a Phoenix RT nem jutott tovább

Oláh Ibolya nyerte A Dal 2022 harmadik válogatóját – a Phoenix RT nem jutott tovább

Oláh Ibolya a Nem adom el című dallal nyerte A Dal 2022 harmadik válogatóját szombaton, de a felvidéki Phoenix RT sajnos nem jutott tovább.

A Dunán sugárzott műsorban tíz dal hangzott el. Az erős mezőnyből a zsűri juttatott tovább négyet az elődöntőbe.

Oláh Ibolya és a Nem adom el a maximális 40 pontot kapta a zsűritől, mögötte Nyári Alíz és a Félóra nyár 39 pontig jutott. A harmadik helyen a Third Planet a Táncol a világ című dallal 38 ponttal, a negyediken Solére és a Másért 36 ponttal lett elődöntős.

Az ötödik továbbjutót a közönség választotta ki szavazataival, a legtöbb voksot Greta és az Igazi kincs című dal kapta, amely szintén bekerült az elődöntőbe.

(a linkre kattintva hallgathatod meg a dalokat):

GRETA - Igazi kincs
Nyári Aliz - Félóra nyár
Oláh Ibolya - Nem adom el
Solére - Másért
Third Planet - Táncol a Világ

 

A Phoenix RT igazán ütős dala, a Levegőt! ezúttal a zsűrit nem győzte meg, annak ellenére, hogy az este egyik legjobb refrénjét hozták A DAL színpadára.

A harmadik válogató extra produkciójaként Tátrai Tibor és a godfater. formációja a Búcsúkeringő című dalt adta elő.

A dalokat ezúttal is Wolf Kati énekes, A Dal korábbi versenyzője és zsűritagja; Mező Misi, a Magna Cum Laude énekes-gitárosa; Ferenczi György Artisjus- és kétszeres eMeRTon-díjas zenész, énekes, szájharmonika-művész; valamint a zsűriben idén először tevékenykedő Egri Péter, a Mystery Gang frontembere véleményezte és pontozta.

ATEMPO.sk