Online és élőben is lehet jelentkezni Szarka Tamás egyedülálló tehetségkutatójába

Online és élőben is lehet jelentkezni Szarka Tamás egyedülálló tehetségkutatójába

Szarka Tamás Kossuth-díjas zeneszerző, zenész egyedülálló roma tehetségkutató felhívást tett közzé. Legújabb, Esthajnal című lemezbemutató koncertjére keres roma vendégelőadókat. Az ősbemutatóra 2022. augusztus 19-én kerül sor Budapesten, a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. A koncerten közösen lép színpadra Szarka Tamás és zenekara valamint a Parno Graszt.

A szerző az Esthajnal című darab megírásával a magyarországi cigányság autentikus kulturális értékeinek felmutatását, közkincsé tételét tekinti legfontosabb célkitűzésének.

A zenei anyag egy Gorkíj novella alapján íródott. Tulajdonképpen egy szerelmi történet egy cigánytábor életébe ágyazva, akiknek vándorlás az életük, soha nem tudnak megérkezni igazán, mert az otthonuk az út maga. Két gyönyörű ember tragikus szerelme, akik annyira büszkék, szabadok és erősek, hogy még a legszebb kötöttséget sem viselik el, inkább belehalnak.

Egyedülálló roma tehetségkutatót szervez Szarka Tamás

A tehetségkutatóra ONLINE várják a jelentkezéseket 2022. február 28. éjfélig, de a nagy érdeklődésre való tekintettel lesz lehetőség élőben is bemutatkozni.

2022. február 19-én, szombaton Tuzsér község Művelődési Házába is várják az érdeklődőket. A regisztárációra 9 és 10 óra között kerül sor, majd két részben 17 óráig rövid, 1-2 perces produkciókkal mutatkozhatnak be a következő műfajokban, korosztályi megkötés nélkül: szólóének, szólóhangszer, zenekar, szólótánc, tánckarok.

A tehetségkutató műsor célja kettős, és ezért más, mint az ilyen típusú, megszokott tehetségkutatók: egyrészt egy többlépcsős folyamatban felkutatni és bemutatni tehetséges roma embereket, másrészt e kiválasztás eredményeként a nyerteseknek fellépési lehetőséget biztosítani az Esthajnal lemezbemutató koncerten.

A zsűri válogatja ki a második forduló résztvevőit, ahol az előadóknak az Esthajnal című darab egyik dalát kell megtanulni és előadni, a táncosoknak pedig a megadott zenére koreográfiát készíteni. A második fordulóban már online közönségszavazás is lesz.

A harmadik, döntő fordulóban élőben Budapesten mutatják be produkcióikat a zsűri és a közönség által kiválasztott előadók. A döntőről felvétel készül, melyet online platformokon meg is osztanak.

Esthajnal regisztrációs lap

18 év alattiak jelentkezése csak szülői beleegyezéssel lehetséges!

Esthajnal szülői beleegyezés

Roni, ATEMPO.sk