Különlegességek jutottak tovább A Dal 2022 utolsó válogatójából

Különlegességek jutottak tovább A Dal 2022 utolsó válogatójából

A Napfonat a Mint a zápor című dallal nyerte A Dal 2022 negyedik válogatóját szombaton. Az együttes tagja a nyitrai Szalay Heni. Szintén az elődöntőbe jutott a királyhelmeci Palágyi Ildikó és a Pillangó.

A Dunán sugárzott műsorban tíz dal hangzott el, közülük a zsűri juttatott tovább négyet az elődöntőbe. A Napfonat és a Mint a zápor a maximális 40 pontot kapta, mögötte hármas holtverseny alakult ki. Palágyi Ildikó Pillangó, a MattSet Most vagy soha, valamint a Swing á la Django és Koszika Utazás című dala egyaránt 37 ponttal jutott tovább és lett elődöntős.

Az ötödik továbbjutót a közönség választotta ki szavazataival, a legtöbb voksot Ekanem és a Hideg szél című dal kapta, amely szintén bekerült az elődöntőbe.

Ekanem - Hideg szél
MattSet - Most vagy soha
Napfonat - Mint a zápor
Palágyi Ildikó - Pillangó
Swing à la Django feat. Koszika - Utazás

A dalokat Wolf Kati énekes, A Dal korábbi versenyzője és zsűritagja; Mező Misi, a Magna Cum Laude énekes-gitárosa; Ferenczi György Máté Péter-díjas zenész, énekes, szájharmonika-művész; valamint a zsűriben idén először tevékenykedő Egri Péter, a Mystery Gang frontembere véleményezte és pontozta. Velük együtt kereshetik a nézők az év magyar slágerét.

A negyedik válogató extra produkciójaként Ferenczi György, a zsűri tagja lánya, Ferenczi Bora, valamint az 1-ső Pesti Rackák társaságában lépett színpadra és Petőfi Sándor Elveszett a szellő című megzenésített versét adta elő.

A műsor végén A Dal 2022 házigazdái elindították az online Akusztik Dalverseny szavazását.

SZAVAZÁS

ATEMPO.sk