Elhunyt Lippai László színművész

62 éves korában, hosszú, súlyos betegség után, február 23-án, szerdán hajnalban elhunyt Lippai László színművész, szinkronszínész - tudatta a Madách Színház.

Lippai László Budapesten született 1959. december 28-án. 1985-ben végzett a Színház és Filmművészeti Főiskolán, majd a Madách Színházhoz szerződött. Később szabadfoglalkozású művész lett. Budapesti és vidéki színházban játszott, láthatta őt a közönség a Székesfehérvári Vörösmarty Színházban, Madách Színházban, Játékszínben, Musical Színházban, Piccolo Színházban.

 

 

Száznál is több színházi szerepe közül legemlékezetesebbek a József és a színes, szélesvásznú álomkabát főszerepe, a Cabaret Konferansziéja, a Chicagoban Mary Sunshine, Az Operaház Fantomjában Monsieur André, vagy a Producerekben Carmen Ghia alakja.

Nagyjátékfilmekben játszott karakterszerepei is jelentősek, szerepelt a többi közt a Vademberek, a Hatásvadászok, a Te rongyos élet, és a Hamis a baba című filmekben. Pályája során rengeteg tévésorozatban láthatták a nézők, közöttük az Angyalbőrben, a Kisváros, legutóbb pedig a Drága örökösök és a Jóban rosszban című sorozatokban.

 

 

Az egyik legfoglalkoztatottabb szinkronszínészként számos világsztárnak kölcsönözte hangját, köztük Matthew Brodericknek, vagy Semir Gerkhan figurájának a Cobra 11 sorozatból, valamint a Dragon Ballból Son Goku karakterének.

ATEMPO.sk
Fotó: Madách Színház