Melyik dráma lesz a nyerő? - ünnepélyes eredményhirdetés a Komáromi Jókai Színházban

Melyik dráma lesz a nyerő? - ünnepélyes eredményhirdetés a Komáromi Jókai Színházban

A Dialóg nonprofit szervezet 2021 tavaszán hirdette meg második drámapályázatát, Dráma 21’ címmel. A pályázatra, melynek beadási határideje 2021 szeptemberében zárult le, szlovákiai magyar szerzők nyomtatásban és interneten még meg nem jelent, színpadon még be ne mutatott műveit várták a szervezők, ezúttal két kategóriában. A gyerekek számára íródott színpadi művek ezúttal külön kategóriába kerültek.

2021 szeptemberéig tizennyolc pályamű érkezett a felhívásra. A szakmai zsűri tagjai – Hizsnyan Géza, Lakatos Krisztina, Peter Kováč, Forgács Miklós és Varga Emese – még a 2021-es évben értékelték a pályaműveket, csakhogy a decemberi és januári járványhelyzetből adódó rendeletek nem tették lehetővé a nyilvános eredményhirdetést.

2022. február 26-án 15.00 órától azonban ez a hosszúra nyúlt időszak is lezárul. A rendezvénynek a Komáromi Jókai Színház Benkő Géza Stúdiószínpada ad otthont. A pályázatot Hizsnyan Géza, a szakmai zsűri elnöke értékeli, s az eredményhirdetés folyamán részletek hangzanak el a díjazott színpadi művekből.

A díjazottak nevét egyelőre nem hozta nyilvánosságra a bizottság, annyit elárulhtak azonban, hogy az első három díj mellett több különdíjat is kiosztottak.

 

Fandl Ferenc

 

A díjkiosztó rendezvény egy színházi előadással zárul. A 70 éve született Soóky László író A nagy (cseh)szlovákiai magyar forradalmi gulyásparti című monodrámáját láthatják az érdeklődők Fandl Ferenc előadásában. (Az előadást Keszég László rendezte.)

A rendezvény nyilvános, a terem kapacitása és az aktuális rendeletek miatt azonban a részvétel regisztrációhoz kötött. Részvételi szándékukat jelezzék a dialog.office1@gmail.com e-mail címen.

A Dráma 21 pályázat a Kisebbségi Kulturális Alap támogatásával valósult meg.

ATEMPO.sk