Mel Gibson is megnézi a Magyar Passiót

Hamarosan a világhírű színész-rendező, Mel Gibson is megnézi a tavaly debütáló, Magyar Passió című filmdrámát – minderről a film rendezője és főszereplője, Eperjes Károly mesélt.

A 2004-es, Jézus szenvedéstörténetét bemutató, A passió című film forgatókönyvírója és rendezője, Mel Gibson a közelmúltban érkezett Magyarországra. A kétszeres Oscar- és Golden Globe-díjas ausztrál színész, filmrendező és producer egy filmforgatás miatt tölt hosszabb időt Magyarországon, a látogatás alatt pedig megtekinti Eperjes Károly filmjét, a 2021-es Magyar Passiót, ami feldolgozza azt a kegyetlen időszakot, amikor a kommunista diktatúra erőszakszervezete támadást indított a hazai szerzetesrendek ellen. Az M5 kulturális csatorna műsorában Eperjes Károly örömmel számolt be róla, hogy a járvány okozta nehézségek ellenére, egyre nagyobb közönséghez jut el a film.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

„A járvány sok ponton beleavatkozott a film elő- és utóéletébe is, így ragadt rajtam, hogy Leopold atya szerepét is átvállaltam, habár eredetileg csak rendezni akartam. Közben rájöttem, mennyire jó dolog ez, belülről is motiválni a kollégákat. Most értettem meg, miért játszott a rendezéseiben Várkonyi Zoltán, Clint Eastwood vagy Mel Gibson. Utóbbi épp itt van, Magyarországon, és megmutatják neki a filmet”

– mesélte a Librettóban Eperjes Károly, hozzátéve, az utóbbi időben kevesebben merészkedtek el a mozikba, ezért hálás az M5 csatornának, hogy február 25-én, pénteken a kommunizmus áldozatainak emléknapján, 21.00 órától műsorára tűzi a Magyar Passiót. Ismétlés szombaton 23.20-tól, szintén az M5-ön.

ITT NÉZD ONLINE

 

Magyar Passió

 

A filmben a felvidéki Gál Tamás, a Komáromi Jókai Színház igazgatója is szerepel, aki Fjodorov őrnagyot, a negatív főhőst alakítja.

ATEMPO.sk / MTVA