Hétvégén összeáll A DAL döntőseinek névsora – őket hallhatjuk

A Dal 2022 első elődöntőjéből négyen jutottak a fináléba, amelyben „Az Év Dala 2022” cím várományosait a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara kíséri majd. A második elődöntőben tíz dal akusztikus változatban tér vissza a Duna képernyőjére, de csak négy csatlakozhat a döntősökhöz. A szombati adásban gazdára talál a legjobb dalszövegért járó díj.

A dalválasztó első elődöntőjében szoros verseny alakult ki, és az utolsó produkció átrendezte a mezőnyt. Oláh Ibolya a Nem adom el-lel visszahozta a rock&rollt a műsorba és a maximális pontszámmal menetelt vele a döntőbe. A szakmai zsűri értékelése alapján „diadal” volt a Third Planet Táncol a Világ című dala, szintén 40 ponttal közelebb került „Az Év Dala 2022” címhez. A Subtones és a Nem segít más egzotikus hangszerelésével biztosította helyét a fináléban. Az este közönségkedvence az Anya lett Hegedűs Bori és Tempfli Erik szívhez szóló előadásában.

 

A második elődöntőben a következő dalok térnek vissza akusztikus verzióban:

Andelic Jonathan JOTA Elhiszem még
GRETA Igazi kincs
Gubik Petra Ez van, ez!
Majoros Csenge Földöntúli szerelem
a MattSet Most vagy soha
a Napfonat Mint a zápor
a Ruby Harlem & Roy Még ma este
Solére Másért
Pádár Szilvia Kismadár
a Swing á la Django feat. Koszika Utazás.

 

Már csak négy döntős hely kiadó. Az este másik izgalma lesz, hogy a zsűri döntése alapján átadják a „A Dal 2022 Legjobb Dalszöveg Írója” elismerést.

Az év magyar slágeréről viszont kizárólag a közönség dönt. A március 12-i döntőben a nyolc versenydalt a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara kíséri majd. A győztes dal előadója „Az Év Dala 2022”, egyben a Petőfi Zenei Díj „Év dala 2022” elismerésben részesül, emellett tízmillió forintot kap produkciója fejlesztésére, és egy tízdalos nagylemezt is készíthet. A döntőbe jutott nyolc dal minden előadója gazdagodik a zenei pályájára fordítható nyereménnyel.

Zajlik az online Akusztik Dalverseny is, ahol mind a 40 produkcióra lehet szavazni, köztük a Phoenix RT és Palágyi Ildikó szerzeményére is.

AKUSZTIK DALVERSENY

A Dal 2022 második elődöntője szombaton 19:35-től a Dunán!

ATEMPO.sk