Király Viktor és Radics Gigi is ott lesz ma A Dal 2022 második elődöntőjében

Király Viktor és Radics Gigi is ott lesz ma A Dal 2022 második elődöntőjében

A Dal 2022 következő elődöntőjébe akusztikus verzióban térhet vissza újabb 10 versenydal. A Duna szombat esti show-ja különleges meglepetéseket tartogat: a műsorvezető, Király Viktor énekel együtt Radics Gigivel extra produkcióként, valamint kiosztják a „A Dal 2022 Legjobb Dalszöveg Írója” elismerést is.

A második elődöntőben 10 áthangszerelt dallal folytatódik A Dal 2022 dalválasztóverseny a Dunán. A zenés műsorban ezúttal is bemutatkozik egy sosem látott extra produkció: a műsorvezető, Király Viktor ad elő egy dalt Radics Gigivel. Az énekesnő korábban már többször bizonyított a dalverseny indulójaként, tavaly a legjobb négy közé jutott be dalával, most duettpartnerként tér vissza a műsorba.

 

A második elődöntőben a következő dalokat hallhatjuk akusztikus verzióban:

Andelic Jonathan JOTA Elhiszem még
GRETA Igazi kincs
Gubik Petra Ez van, ez!
Majoros Csenge Földöntúli szerelem
a MattSet Most vagy soha
a Napfonat Mint a zápor
a Ruby Harlem & Roy Még ma este
Solére Másért
Pádár Szilvia Kismadár
a Swing á la Django feat. Koszika Utazás.

 

A verseny a végéhez közelít, a következő fordulóban már csak négy döntős hely kiadó. Az este másik izgalmas eseménye, hogy a zsűri döntése alapján átadják „A Dal 2022 Legjobb Dalszöveg Írója” elismerést.

Az év magyar slágeréről viszont kizárólag a közönség dönt. A március 12-i döntőben a nyolc versenydalt a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara kíséri majd. A győztes dal előadója „Az Év Dala 2022”, egyben a Petőfi Zenei Díj „Év dala 2022” elismerésben részesül, emellett tízmillió forintot kap produkciója fejlesztésére, és egy tízdalos nagylemezt is készíthet. A döntőbe jutott nyolc dal minden előadója gazdagodik a zenei pályájára fordítható nyereménnyel.

Zajlik az online Akusztik Dalverseny is, ahol mind a 40 produkcióra lehet szavazni, köztük a Phoenix RT és Palágyi Ildikó szerzeményére is.

AKUSZTIK DALVERSENY

A Dal 2022 második elődöntője ma, szombaton 19:35-től a Dunán!

ATEMPO.sk