Neves művészek tartanak ingyenes kurzusokat a Cziffra Fesztivál Mesterakadémiáján

Neves művészek tartanak ingyenes kurzusokat a Cziffra Fesztivál Mesterakadémiáján

Március 14-ig lehet jelentkezni a Cziffra Fesztivál Mesterakadémiájának zongora- és énekkurzusaira; az idei órákat Dráfi Kálmán, Miklósa Erika és Becht Erika tartja április 1. és 3. között a kőbányai Kroó György Zeneiskolában.

A kurzusokon a részvétel díjtalan. A résztvevők kiválasztása a jelentkezés során küldött szakmai demóanyag és életrajz alapján, előválogató szakmai zsűrizéssel történik. Jelentkezni a cziffra100.com weboldalon megtalálható online felületen lehet.

A jelentkezéseket Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekes kurzusára, Dráfi Kálmán Liszt Ferenc-díjas zongoraművész kurzusára, valamint Becht Erika Cziffra Fesztivál Életműdíjas zongoraművész középiskolásoknak és zeneiskolásoknak szóló kurzusára várják. Az előválogató zsűrizés március 16-ig zajlik le, a felvételt nyert jelentkezőket március 18-ig értesítik. A kurzusokat április 1-jén 2-án és 3-án 10 és 18 óra között tartják.

Az órák passzív hallgatóként, érdeklődőként is látogathatók ingyenesen, e-mailben való előzetes bejelentkezéssel a mesterkurzus@cziffrafesztival.hu címen.

Cziffra György zongoraművész születésének 100. évfordulóját Magyarország hivatalos emlékév keretei között ünnepli. Az eseményekről a cziffra100.com weboldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

ATEMPO.sk / MTI