Esthajnal - sok tehetség mutatta meg magát Szarka Tamás roma tehetségkutatójának és szereplőválogatójának első fordulójában (+VIDEÓ)

Esthajnal - sok tehetség mutatta meg magát Szarka Tamás roma tehetségkutatójának és szereplőválogatójának első fordulójában (+VIDEÓ)

Lezárult Szarka Tamás Esthajnal című roma tehetségkutatójának és szereplőválogatójának első fordulója.

Nagy gondot jelentett a zsűrinek a továbbjutók kiválasztása, hisz nagyon sokan jelentkeztek. Mind az a kiírásból ismeretes a második fordulóban már az Esthajnal című mű egyik dalát kell megtanulni és előadni az énekeseknek, zenészeknek, a táncosoknak pedig a megadott zenére koreográfiát készíteni.

A második fordulóban online közönségszavazás is lesz, ami majd április 4-én indul.

 

 

A tehetségkutató műsor célja kettős, és ezért más, mint az ilyen típusú, megszokott tehetségkutatók: egyrészt egy többlépcsős folyamatban felkutatni és bemutatni a tehetséges roma embereket, másrészt a nyertesek színpadra is lépnek az Esthajnal című lemezbemutató koncerten és részt vesznek egy klipforgatáson.

Egy különdíj is már felajánlásra került, Járóka Lívia az Európai Parlament magyar képviselője 10-15 tehetséges fiatalt lát majd vendégül Brüsszelben.

Az Esthajnal ősbemutatójára 2022. augusztus 19-én kerül sor Budapesten, a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.

A koncerten közösen lép színpadra Szarka Tamás és zenekara, valamint a Parno Graszt, Tóth Gabi és Reviczky Gábor.

Roni, ATEMPO.sk