Ma van a bábszínházi világnap - nézz előadásokat ONLINE (VIDEÓ)

Ma van a bábszínházi világnap - nézz előadásokat ONLINE (VIDEÓ)

Március 21-én, a bábszínházi világnapon ingyenes online előadásokkat ajánlunk gyermekekenek és a felnőttekenek egyaránt.

A bábszínházi világnapot a nemzetközi bábművész-szövetség, az UNIMA kezdeményezésére ünneplik világszerte 2003 óta. A világnap alkalmából 2015 óta magyar nyelvű üzenet is készül.

Az eseménysorozat célja az, hogy ráirányítsa a figyelmet a magyar nyelvű bábművészetre, annak sokszínűségére, intézményeire és független társulataira, a régóta pályán levőkre és a legfiatalabb generációra, így ez a nap az összes magyarországi és határon túli, kő- és független bábszínház közös ünnepévé válhat.

A hagyományteremtő szándékkal életre hívott programsorozat – a figyelemfelkeltés mellett – arra is törekszik, hogy megerősítse a bábszínházak helyét, fontosságát a közvélemény szemében, növelje az adott település lakóinak a helyi intézmény iránti elkötelezettséget, új nézőket nyerjen meg a műfajnak. Mivel ehhez a váratlanság és a szokatlanság a legjobb eszköz, ezen a napon a bábszínházak falain kívül, közterületeken (az időjárástól függően külső vagy belső helyszínen, utcán, tömegközlekedési eszközön, bevásárlóközpontban stb.) mutatják meg magukat a bábosok.

 

Válogatott előadások

 

Komáromi Jókai SzínházMisi mókus kalandjai
Szereplők : Holocsy Krisztina, Bandor Éva, Majorfalvi Bálint, Tóth Károly, Bernáth Tamás, Nagy László, Pille Tamás

 

 

Meseerdő Bábszínház - Brumi Maci születésnapja
Szereplők: Brumi Maci, Sün Balázs, Nyúl Tapsi, Nyúl Ugri, Róka koma és Pepi, a Varázsló Bohóc.

 

 

Vaskakas Bábszínház - Pöttöm mesék

 

 

Zsigaföstő fest

 

 

Roni, ATEMPO.sk