Kialakult A Dal döntőjének mezőnye

Kialakult a A Dal döntőjének mezőnye

Most már ismert a nyolcas döntő mezőnye az Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatóversenyén, A Dal című showműsorban. A második középdöntőből a Passed, Ív, Wolf Kati valamint Gájer Bálint jutott a február 28-i fináléba.

A zsűritől a szombati adásban a legmagasabb pontszámot, 44-et Wolf Kati előadásában a Ne engedj el! című dal kapott (szerzők: Sebastian Zelle, Martin Angelicus, Krajczár Péter, Linnea Deb, Major Eszter). A svéd komponisták közreműködésével készült modern popdal a szerelemről szól, arról, amikor a másik fél nem tudja meghozni a döntést.

Wolf Kati mögött a fiatal négytagú csapat, a Passed végzett 43 ponttal Mesmerise (Nizalowski Dorottya, Nizalowski Fanni, Godzsák Dávid, Szabó Levente) című számával, 41-et kapott Ív Fire-je (Tóth Lóránt, Gálosi László, Katona-Zsombori Éva); ők szintén döntőbe jutottak. A tévénézők szavazataival lett finalista Gájer Bálint és a That's How It Goes című dal (szerző: Elek Norbert, Gájer Bálint, Johnny K. Palmer).

Az M1 és a Duna World csatornán élőben közvetített showműsor első középdöntőjéből Csemer Boglárka Boggie, Szabó Ádám, Mujahid Zoltán és a Spoon együttes már bekerült a fináléba.

A Dal zsűrijében Rúzsa Magdi énekesnő, Rákay Philip, az MTV Zrt. vezérigazgató-helyettese, Csiszár Jenő, az MTVA program-főtanácsadója és Pierrot előadó, dalszerző, producer értékelte az elhangzott dalokat. Az ötödik zsűritag a közönség volt: a nézők sms-ben vagy egy mobilalkalmazás segítségével szavazhattak a produkciók elhangzása alatti három percben 1-től 10 pontig. Ezeket összesítették, átlagolták és hozzáadták a négy zsűritag pontjaihoz, így lett három továbbjutó, emellett a közönség további egy számot juttatott a döntőbe a kedvenc produkció kódjának beküldésével.

A Dal döntője február 28-án lesz, a győztes képviseli Magyarországot az idei, 60. Eurovíziós Dalfesztiválon május 19. és 23. között az osztrák fővárosban, Bécsben.

 

ATEMPO.sk / MTI
fotó: A Dal