Csuja Imre, Molnár Piroska, Till Attila és Puskás Peti is rangos díjat kapott (VIDEÓ)

Csuja Imre, Molnár Piroska és Puskás Peti is rangos díjat kapott (VIDEÓ)

Kilencedik alkalommal hirdették ki a Televíziós Újságírók Díj győzteseit. A szakújságírók a tavalyi év legkiemelkedőbb televíziós teljesítményeit és személyiségeit választották ki. A díjátadót online közvetítették a Budapest Music Centerből, az esemény házigazdája Gundel Takács Gábor volt.

A Televíziós Újságírók Díja gálaestjén tizenhárm kategóriában hirdettek nyertest.

A 24.hu, a Hír7, az Index, a Kreatív, a Marketing&Media, a Media1, a Médiapiac, az Origo, a SorozatWiki, a Színes RTV, a Telenovella-Epizód magazin és a TVR-hét szakújságíróiból álló grémium díjazta a legjobb nagyszabású show-műsort, a legjobb vetélkedőt, a legjobb realityt, a legjobb gasztrorealityt, a legjobb sportrealityt, a legjobb talkshowt, a legjobb heti sorozatot, a legjobb napi sorozatot, a legjobb zsűritagot, a legjobb női műsorvezetőt, a legjobb férfi műsorvezetőt, a legjobb színésznőt, valamint a legjobb színészt.

Legjobb nagyszabású showműsor a Sztárban sztár leszek! lett, melynek egyik szereplője a rozsnyói Pál-Baláž Karmen volt. A legjobb színész pedig Csuja Imre lett, akivel hétvégén az ART MIX Fesztiválon is találkozhatunk Komáromban.

Mivel tavaly a korábbi évekhez képest kevesebb magyar sorozat készült, a mellékszereplőket a színésznő és színész kategórián belül díjazzák. A díjakat az elismerést alapító szakmédiumok munkatársai adták át.

A díjazottak listája:

Legjobb nagyszabású showműsor: Sztárban sztár leszek! (TV2)
Legjobb vetélkedő: A Géniusz (ATV)
Legjobb reality: Cápák között (RTL Klub)
Legjobb gasztroreality: Séfek séfe (TV2)
Legjobb sportreality: Exatlon Hungary (TV2)
Legjobb talkshow: DTK: Elviszlek magammal (Spektrum Home)
Legjobb zsűritag: Puskás Peti (RTL Klub)
Legjobb női műsorvezető: Ördög Nóra (TV2)
Legjobb férfi műsorvezető: Till Attila (TV2)
Legjobb heti sorozat: Apatigris (RTL Klub)
Legjobb napi sorozat: Keresztanyu (RTL Klub)
Legjobb színésznő: Molnár Piroska (Keresztanyu)
Legjobb színész: Csuja Imre (A mi kis falunk)

Érdekesség, hogy az ATV a díj történetében most először kapott elismerést (a Géniusz című tudásalapú vetélkedőjével érte el ezt). A közönség állva, vastapssal köszöntötte Molnár Piroskát, az RTL-es Keresztanyu sorozatban játszó Nemzet Színészét, az egyik díjazottat, aki megható beszédet mondott.

 

A díjátadó itt visszanézhető:

 

 

ATEMPO.sk