Az énekesnő – ONLINE látható az életrajzi film a futballista és a művésznő drámájáról (VIDEÓ)

Az énekesnő – ONLINE látható az életrajzi film a futballista és a művésznő drámájáról (VIDEÓ)

Március végén debütált Vitézy László legújabb rendezése, Az énekesnő című film. Az alkotás több, mint egy szerelmi történet, a kommunista diktatúra működésének lenyomata. Korhűen jeleníti meg azt az időszakot, amikor koncepciós perben a hatalmi gépezet kötél általi halálra ítélt egy válogatott labdarúgót. A film még megtekinthető ONLINE is.

Szűcs Sándor és Kovács Erzsi tragikus történetének állít emléket Vitézy László legújabb tévéfilmje, Az énekesnő. A futballista és a művésznő az ’50-es években küzdött a boldogságért, de szerelmük a politikai hatalom játszmájának eszközévé vált.

Az akkoriban ismertté váló táncdalénekesnő és a legendás focista szenvedélyes szerelmét nem nézte jó szemmel a „szocialista erkölcs”, hiszen mindketten házasok voltak, így megpróbáltak disszidálni. Tervük nem sikerült, a labdarúgó elleni koncepciós pert megfélemlítésre használta a kommunista rendszer.

A kettejük kapcsolatát alapuló vevő alkotás nem csak egy életrajzi film, hiszen a történetben számos fikciós szál is fut. Tökéletes korrajzot ad arról az időről, amikor a kommunista eszméket szolgálva bárkit kényszermunkatáborba, vagy börtönbe zárhattak és akár halálra is ítélhettek.

 

 

Vitézy László megerősítette, hogy szükség van a szembenézésre: „Úgy is fogalmazhatok, hogy ez a film az „elmaradt nürnbergi per” helyett készült. Alkotóként minden történet érdekel, ami emberi és itt egy olyan drámára találtam, amelyen keresztül meg lehet fogni a létező szocializmus szörnyűségét, mert átélhető, átérezhető.”

A tragikus sorsú párt Vali és Vince karaktere jeleníti meg, Bánovits Vivianne és Herczegh Péter alakításában. A Megafilm produkciójának további főbb szerepeiben Tóth Ildikó, Szarvas József, Györgyi Anna, Fesztbaum Béla, Dörner György, Reviczky Gábor és Pindroch Csaba látható. A rendező, Vitézy László, a filmet a Helmeczy Dorottya - Kálomista Gábor producerpáros jegyzi.

ITT NÉZD ONLINE

Roni, ATEMPO.sk