Felvidékiek is továbbjutottak az Esthajnal tehetségkutatóban – indul a közönségszavazás

Szarka Tamás Kossuth-díjas zeneszerző, zenész roma tehetségkutató felhívást tett közzé és legújabb, Esthajnal című lemezbemutató koncertjére keres roma vendégelőadókat.

Az ősbemutatóra 2022. augusztus 19-én kerül sor Budapesten a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. A koncerten közösen lép színpadra Szarka Tamás és zenekara, valamint a Parno Graszt, Tóth Gabi és Reviczky Gábor. A szerző az Esthajnal című darab megírásával a magyarországi cigányság autentikus kulturális értékeinek felmutatását, közkincsé tételét tekinti legfontosabb célkitűzésének.

A második fordulóban az előadóknak Szarka Tamás Zakatol című dalát kellett előadni, a táncosoknak pedig koreográfiát készíteni rá. Április 4-től a Kossuth-díjas zeneszerző közösségi oldalain elindították az online közönségszavazást.

Tizennégy produkció jutott a második fordulóba és most már a döntő a cél. Köztük van többek közt a komáromi Kulin Pastrek Cynthia, valamint a Királyhelmeci Varázskerék Színjátszó Csoport is.

Szavazni úgy lehet, hogy az adott produkció videóját lájkolják vagy a Facebook, vagy a Youtube oldalakon.

 

Itt nézd meg és szavazz

Szarka Tamás hivatalos FB oldala
Szarka Tamás hivatalos YT csatornája

 

A szakmai zsűri és a közönség által kiválasztott versenyzők a döntőben már közönség előtt mutatják be produkcióikat. A győztesek 2022. augusztus 19-én a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon az Esthajnal lemezbemutató koncerten lépnek a nagyközönség elé, valamint szerepelnek Szarka Tamás legújabb videóklipjében. A verseny különdíját Járóka Lívia az Európai Parlament magyar képviselője ajánlotta fel, aki 10-15 tehetséges fiatalt lát majd vendégül Brüsszelben.

EZ, ATEMPO.sk