Rekord számú jelentkezés érkezett a Fölszállott a pávára

Rekorddal zárult a jelentkezés az MTVA és a Hagyományok Háza közös népzenei és néptáncos tehetségkutató vetélkedőjének harmadik évadára. Összesen 550 produkció jelentkezett, ami több mint 2400 gyermeket jelent.

Február 22-én zárult a jelentkezés és legtöbben az énekes szólista kategóriában regisztráltak, de szép számmal jelentkeztek néptáncegyüttesek, táncospárok és táncos szólisták is. A jelentkezések háromnegyede Magyarországról érkezett, a határon túli jelentkezők közül pedig a legtöbben Erdélyből adták le a nevezésüket. A szóló hangszeresek jó része citerával és hegedűvel indulna a válogatón, de többek között cimbalom, tambura, duda és tárogató is akad.

A Fölszállott a páva harmadik évadának érdekessége, hogy ezúttal 6 és 14 év közötti gyermekek szerepelnek a népszerű műsorban, amely szeptembertől decemberig fut majd a közmédiában.
A napokban ül össze a szakmai zsűri, akik megnézik mind az 550 beérkezett videót, és csak ezt követően dönt arról, hogy melyik produkció mehet tovább a területi selejtezőkre.

aTEMPO.sk / MTVA