Vajon tényleg itt az Utolsó? – megjelent az Ismerős Arcok várva várt új lemeze

Vajon tényleg itt az Utolsó? – megjelent az Ismerős Arcok várva várt új lemeze

Közel öt évvel a legutóbbi, Csak a szöveg! című sorlemez után új albummal örvendezteti meg rajongóit a Kárpát-medence egyik legismertebb, legtöbbet koncertező zenekara.

A Máté Péter-díjjal és Teleki Pál-érdemérmes zenekar fennállása több mint 2 évtizede alatt egyszer sem éheztette még ennyi ideig a rajongótáborát új dalok nélkül, már csak ezért is különleges alkalom mondható ez a megjelenés.

A GrundRecords gondozásában érkező, „Utolsó” címre keresztelt album 9 vadonatúj Ismerős Arcok dalt tartalmaz, és bónuszként felkerült rá a Feró 75 tribute lemezre készített Bikini-átdolgozás, az Ezt nem tudom másképp mondani.

 

 

Az új szerzemények Dióssy Ákos felügyelete alatt készültek és egy olyan tipikusan a zenekarra jellemző eklektikusságot sugároznak, ami senki másnál nem érhető tetten a magyar könnyűzenei palettán. Ezúttal kiemelten érződik az anyagon a ’80-as évek hatása és feelingje, ugyanis a zenekar tagjai akkor élték fiatalságukat és engedték, hogy a nosztalgia beszűrődjön a dalokba is.

A jóleső múltba révedés mellett természetesen ezúttal is vannak a Nyerges Attila énekestől megszokott, aktualitásokra való reflektáló, tartalmas és magvas gondolatok és természetesen a zenekarra jellemző fülbe mászó dallamok is.

Túlzás nélkül mondhatjuk, hogy a csapat legérettebb lemeze ez, ahol ráadásul olyan vendégművészek működnek közre, mint Szalóki Ági, Liszt Ferenc-díjas előadóművész és Karácsony János James, az LGT gitárosa.

 

Ismerős Arcok

 

Dallista

1. Nyolcvanas évek
2. Álmodat álmodom
3. Budapest
4. Párizs
5. Mindenki idegen
6. Ötből vagyok
7. Tekergő
8. Nosztalgia
9. Utolsó
10. Ezt nem tudom másképp mondani

 

Áprilisban indult a zenekar lemezbemutató turnéja, melynek keretében Felvidékre is ellátogatnak. Május 14-én, szombaton Komáromban, az Egressy Béni VMK-ban lépnek színpadra.

Holnap pedig érkezik egy exkluzív interjú, melyben Nyerges Attilát kérdezzük az új lemezről, koncertről.

EZ, ATEMPO.sk