Pilvaker a budapesti Erkel Színházban és a Petőfi TV-ben

Napjaink jól ismert rapperei, zenészei és színészei öltöztetik modern köntösbe a magyar költészet klasszikusait a Red Bull Pilvaker estjén március 15-én az Erkel Színházban.

A nemzeti ünnepen dupla előadással tér vissza az Erkel Színház színpadára a Red Bull Pilvaker, melynek korábbi fellépőihez csatlakozik többek közt Szabó Simon, Fábián Juli, Papp Szabi (Supernem), Halott Pénz, Deego, MC Fedora és Jakab Juli is. 

A rendezvény célja változatlan: zenei alapokra helyezett költeményekkel közelebb hozni a fiatalokhoz a költészet legjavát, ezzel tisztelegve irodalmi és történelmi örökségünk előtt.

Újdonság, hogy 2015-ben két előadást is élvezhetnek az érdeklődők, az első 18 órakor, a második 21 órakor kezdődik az Erkel Színházban. Az esti előadást az aznap induló Petőfi TV és közvetíti.

Több művész is "újrázik" a színpadon, így például Fluor Tomi, Diaz, Wolfie (Punnany Massif), Dipa (DSP), Bom (DSP), Snow, Fura Csé, Kiss Ádám, Delov Jávor, Sub Bass Monster és a Random Trip zenekar, valamint Kautzky Armand is visszatérő szereplő a Red Bull Pilvakerben. Nem lesz hiány friss produkcióban sem: négy új dal és három további vers átirat került bele a repertoárba. A Mama című dalt nemrég mutattuk be portálunkon is.

A Red Bull Pilvaker az 1848-as forradalom költeményeinek modern átirataival indult el 2012-ben. Az alapkoncepció azóta sem változott, az esemény a magyar költészet klasszikusait modern köntösbe öltöztetve hozza közelebb a fiatalokhoz a magyar kultúrát és történelmet.

ATEMPO.sk / MTI