A Peter Srámek előadásában szóló dal lett az első - újabb „csillogó gyémántok” jutottak a Csináljuk a fesztivált! döntőjébe

Egy varázslatos és érzelmes estén az elődöntőkből továbbjutott újabb tíz dal versenyzett a Duna showműsorának szombati második középdöntőjében. A Csináljuk a fesztivált! színpadán ismét fantasztikus slágerek, jobbnál jobb hangok és remek táncosok szórakoztatták a Duna nézőit.

Feke Pál, a szakmai zsűri egyik tagja szerint a show megmutatja, milyen sokszínű a magyar zene, hiszen ezúttal is az évtizedes slágerek versenyeztek korszakos bontásban. Korda György pedig kiemelte, a műsor azt mutatja meg majd, melyik dal a „legcsillogóbb gyémánt”.

A szakmai zsűri - Korda György és felesége, Balázs Klári, Boros Csaba, Balázs Andi, Feke Pál és Nagy Bogi – valamint a közönség értékelte a produkciókat, amelyek hol felemelő pillanatokat, hol fantasztikus bulihangulatot teremtettek, sőt még a Korda-házaspár is táncra perdült.

A második középdöntőből első helyen jutott tovább a Lady „N” Peter Srámek előadásában, másodikként a Nem leszek a játékszered Polyák Lillától, és harmadikként bejutott a döntőbe Oláh Gergő megható produkciója, a Szállok a dallal is.

Ők csatlakoztak tehát az előző adásból már a fináléba jutott Miklósa Erika-Dolhai Attila pároshoz, akik a Meseautóval varázsolták el a nézőket, valamint a Hamvadó cigarettavég című Karády-slágerrel szintén döntős Janicsák Vecához és Varga Miklóshoz, aki az Évszakok című dallal versenyzik majd a fináléban.

Az este folyamán a Ne gondold! dal is elhangzott a párkányi Szekér Gergő előadásában.

Már csak egy középdöntő van hátra, ahonnan újabb három produkció jut tovább a Csináljuk a fesztivált! május 21-i döntőjébe. Hamarosan tehát azt is megtudhatják a nézők, melyik lesz az elmúlt 100 év legnagyobb magyar slágere.

ATEMPO.sk / MTVA