Tóth Gabi, Kökény Attila, Gájer Bálint, Vadkerti Imre a Komáromi Kulturális Nyár programjában

Csoóri Sándor Fesztivál, Borászok a bástyák alatt, I. Komáromi Sörnapok, II. Komáromi Jazzpiknik, X. Lehár Nyár és VII. Komálom Gyerkőcfesztivál mozgatják majd a tömegeket az idei Komáromi Kulturális Nyár pazar kínálatában, amelyet május 19-én ismertettek a komáromi városházán.

 

Komáromi Kulturális Nyár

 

Keszegh Béla polgármester örömmel nyugtázta, hogy a szervezők összefogtak, mindenki hozzátett valamit a programhoz, és ez az összefogás példaértékű lehet a többi város számára is.

Lakatos Róbert, a gazdag nyári programot koordináló Egressy Béni Városi Művelődési Központ igazgatója az idén újrainduló Jókai Napokat, illetve a második alkalommal megrendezésre kerülő Komáromi Jazzpikniket emelte ki a műsortengerből, amelyen június 24-én a Farkas Árpi Trió, a Sárik Péter Trió és Falusi Mariann, a Micheller Myrtill – Pintér Tibor Duó lépnek fel, másnap pedig Peter Adamov, a Sipos Dávid Quartett és a Garami Funky Staff állnak a közönség elé a Tiszti pavilon amfiteátrumában.

 

Komáromi Kulturális Nyár

 

A sztárok is Komáromban „nyaralnak” majd az idén. Lesz Gájer Bálint-, Polemic-, Kökény Attila-, Vadkerti Imre-koncert. Ingyenes nagykoncertet ad a Klapka téren, augusztus 5-én, este nyolc órakor Tóth Gabi.

Tizedik alkalommal kerül megrendezésre a Lehár Nyár programsorozat, amelyről Klemen Terézia, a Lehár Polgári Társulás elnöke beszélt. Régi sikerekből és újdonságokból állították össze a tizedik fesztivál tíz koncertjét. Valamennyit a Tiszti pavilon amfiteátrumának felújított nézőteréről tekintheti meg a közönség, a felújított színpadon.

 

Komáromi Kulturális Nyár

 

Klemen Terézia bemutatta Az operettkirály című, Margitay Zoltánnak közösen jegyzett kötete hangoskönyv változatát is, amelyből az első példányt a polgármesternek ajándékozta. Elmondta,

október 21-én a VMK-ban hatalmas gálával ünneplik meg a jubileumot, nagyzenekarral, neves énekesek közreműködésével.

 

Klemen Terézia

 

A sajtótájékoztatón kiderült, mivel várja a közönséget a Matica slovenská mellett működő Slovenskí rebeli, erről Jozef Černek igazgató szólt. Varga Emese, a Komáromi Jókai Színház művészeti vezetője elmondta, június 10-én lesz Örkény István Tóték című tragikomédiája Béres Attila rendezte előadásának premierje, június 30-án pedig Tóth Attila Benkő Géza színművész emlékére írt „Mindennapi tenyerünket” című színművének bemutatója, amelyet Telihay Péter rendezett, Gubík Ági, Nádasdi Péter és Rancsó Dezső előadásában.

 

Varga Emese

 

Augusztus 16-án este nyolc órakor a Tiszti pavilon szabadtéri színpadán is bemutatják Mikszáth Kálmán Beszélő köntös című műve alapján írt 3 felvonásos zenés játékukat a Jászai Mari- és Dosky-díjas Gál Tamás színházigazgató rendezésében.

A Szinnyei József Könyvtár írósztárokat vonultat majd fel, több helyszínen, sorolta Demčik Norbert, az intézmény munkatársa. Jönnek: Magyary Ágnes, Grecsó Krisztián, Hizsnyai Tóth Ildikó.

 

Komáromi Kulturális Nyár

 

Jazzt hallgathatnak, bort ihatnak a VI-os bástyában található Wine Garden vendégei. Komárom legnagyobb nyári teraszának programját Ferenczi Zsolt ügyvezető részletezte:

könnyűzenei seregszemle, Gájer Bálint fellépése, Swingless Jazz Ensemble-koncert, Čeku-buli, The Beat This és Neoton Família Tribute Band, Devil Remember Party III. és augusztusban Komáromi Sörnapok váltják majd egymást.

 

Komáromi Kulturális Nyár

 

A HashtagKN – Mutasd meg magad! – Ukáž sa! című, amatőr zenekarok koncertsorozatának részletes műsorát későbbre ígérik a szervezők. Annyit elárultak, még őket is meglepte a rengeteg jelentkező. A koncertekre a Klapka téren kerül sor.

És mindez még nem minden! A Komáromi Kulturális Nyár részletes műsora megtalálható lesz a város honlapján. A program koordinátorai kérik a szervezőket, hogy valamennyi akciójukat jelezzék az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen. Így biztosan mindenki értesül majd azokról.

Bárány János, ATEMPO.sk
Fotó: a szerző