Peter Srámek és Korda György közös győzelmével zárult a Csináljuk a fesztivált! döntője

Peter Šrámek és Korda György közös győzelmével zárult a Csináljuk a fesztivált! döntője

Váratlan fordulatként dupla győzelem született a Duna showműsorának fináléjában: Korda György után Peter Šrámekre is rátalált Lady „N”.

Utolsó adásához érkezett szombat este a Csináljuk a fesztivált!, a Duna showműsora, amelyben 100 év 60 legjobb slágerét mutatták be sosem látott produkciókban Magyarország sztárelőadói. A döntőben összesen 9 dal versenyzett egymással; a Meseautó című 1934-es zenés film főcímdalától egészen a 2000-es években bemutatkozó, Szállok a dallal című Caramel-slágerig. A sztárelőadók mellett extra produkcióval lepte nézőket a Korda házaspár új, Pesti mese című dalukat televízióban elsőként a Duna showműsorában adták elő. Az előadás könnyekig meghatotta a műsor résztvevőit.

A fináléban a szavazás menete átalakult, először csak a közönség adhatta le voksait, majd a végén a zsűritagok is extra pontokat oszthattak ki 4 általuk választott dalra, amivel alaposan megvariálták a végeredményt. Az összesített szavazatok alapján a harmadik helyen az ikonikus LGT-sláger, a Nem adom fel! végzett, amelyet Király Viktor és Freddie párosa adott elő, míg a dobogó második fokára a Gyöngyhajú lány című Omega-dallal Miller Zoltán léphetett fel.

Az évszázad elsőszámú slágere a közönség és a zsűri pontszámai alapján egyértelműen a Solymos Antal szövegíró, és Schöck Ottó zeneszerző által megalkotott, Korda György előadásában ismertté vált Lady „N” lett. A Csináljuk a fesztivált! 2022-es győztes sztárelőadója így Peter Šrámek lett.

A 45 évvel ezelőtt, 1977-ben megjelent romantikus popdalt a mindössze 28 éves énekes nagy sikerrel vitte színpadra mind az elő- és a középdöntőben, a fináléban pedig az eredeti előadó, Korda György is őszinte elismeréssel gratulált ifjú kollégájának.

 

 

A zsűritagok mind egyetértettek abban, hogy hiánypótló és magas színvonalú volt a Csináljuk a fesztivált! 2022-es évada. Balázs Klári úgy fogalmazott, a műsor legnagyobb nyertese az új generáció, akik megismerhették és megszerethették a magyar könnyűzene ikonikus dalait az elmúlt 100 évből. Férje, Korda György szerint pedig mellettük azok a művészek, akik ebben a műsorban is bebizonyították, hogy maradandót tudtak alkotni. Boros Csaba úgy vélte, a döntőben bemutatott mind a kilenc dal ikonikus hazai sláger, amelyek között minden magyar ember találhat kedvencet. Balázs Andi kifejezte háláját, hogy a Duna rögzítette és megőrizte a felejthetetlen pillanatokat, Feke Pál arra hívta fel a figyelmet, hogy ezzel a csatorna kulturális missziót teljesít. Nagy Bogi élete nagy pillanataként emlegette a műsort, amit otthon, a nappalijában is szívesen nézett volna.

ATEMPO.sk / MTVA
Fotó: MTVA