A somorjai Csali Gyermek Néptáncegyüttes lett a szlovákiai gyermek folklórcsoportok szemléjének fődíjasa

A somorjai Csali Gyermek Néptáncegyüttes lett a szlovákiai gyermek folklórcsoportok szemléjének fődíjasa

Hétvégén zajlott a szlovákiai gyermek folklórcsoportok országos versenyének, az Eniki Beniki-nek a döntője Liptószentmiklóson.

A megmérettetés döntőjébe három felvidéki magyar csoport, a Csali Gyermek Néptáncegyüttes (Somorja), a Kis Rakonca Néptáncegyüttes (Fülek) és a Kis Ilosvai Néptáncegyüttes (Nagyida) jutott.

A 410 gyermekcsoportból a körzeti és megyei rosták után végül a somorjai Csali Gyermek Néptáncegyüttes nyerte el a szlovákiai gyermek folklórcsoportok szemléjének fődíját.

„Hihetetlen történet, óriási siker. Ezzel a kivételes csapattal 2016-ban kezdtünk dolgozni Madocsai Imivel. 2017-ben kiemelt arany sávot nyertek az országos versenyen, Liptószentmiklóson. 410 gyermekcsoport körzeti és megyei megrostálása után, az országos verseny fődíját ismét elhoztuk. Csodálatos 3 napot töltöttünk el Liptószentmiklóson és Vichodnán. Így kerek ez a történet, ők így kezdték és zárták a gyerek kategóriát. Eszméletlenül büszkék vagyunk. Köszönjük a zsűrinek ezt a bátor döntést, hogy az országos szlovákiai versenyen 1 magyar csoportot emeltek a legmagasabbra.” - írja közösségi oldalán az együttes.

Mi is szívből gratulálunk a csapatnak!

 

Csali Gyermek Néptáncegyüttes

 

EZ, ATEMPO.sk
Fotó: Csali Gyermek Néptáncegyüttes