Rúzsa Magdi aranylemezes énekesnőként tért vissza a színpadra – elindult a Papírsárkány turné

Telt házas koncerttel és újdonságként NFT formájában is átadott aranylemezzel ünnepelte Rúzsa Magdi a várva várt visszatérését a színpadra.

Július 1-jén a Budapest Parkban rajongók ezrei érezhették újra Rúzsa Magdi lenyűgöző tehetségét, amikor útjára indult az egész nyáron átívelő Papírsárkány turné, melynek keretében Felvidékre is ellátogat.

Az énekesnő azonos című vadonatúj dala ezen az estén debütált élőben, ám a másfél órás koncerten természetesen hallhatóak voltak a "Karma" című album dalai is, kiegészülve Magdi legnagyobb slágereivel, mint az "1 x fent 1 x lent", az "Április", az "Érj hozzám" vagy épp a "Szerelem".

Az izgalmas koncert előkészületei közben, a kulisszák mögött Magdi átvehette a legutóbbi, "Karma" című albumáért járó aranylemezt. A korong a címadó dalon kívül tartalmazza a Hivatalos magyar slágerlisták rádiós rekordját tartó "Szembeszél" című slágert is.

 

Rúzsa Magdolna

 

"A Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége az elmúlt években - a nemzetközi trendeknek megfelelően - megújította az arany és platina minősítések rendszerét. A fizikai hanghordozók (CD, DVD, BluRay, vinyl, kazetta) értékesítései mellett immár a digitális letöltések és streamek (Spotify, Apple Music, YouTube, stb.) is beszámítanak a fogyásokba. Így a hangfelvételipar alkalmazkodik az aktuális zenefogyasztási szokásokhoz, és eközben ugyanúgy elismeri az alkotók kiemelkedő teljesítményét" - mondta Szűts László, a MAHASZ elnöke.

Rúzsa Magdolna "Karma" című, arany minősítésű albuma azért számít zeneipari mérföldkőnek, mert az énekesnő digitális zeneterjesztéssel foglalkozó partnere, a WMMD (WMMusicDistribution Kft.) kibocsátotta a MAHASZ által hitelesített aranylemezt NFT formában is. Az NFT, vagyis a "nem helyettesíthető token" olyan digitálisan hitelesített tulajdon, amelynek adatai megmásíthatatlanok.

 

Papírsárkány turné

Július 1. Budapest Park
Július 2. Keszthely
Július 16. Balatonfüred
Július 17. Vásárosnamény
Július 20. Campus Fesztivál
Július 23. Balatonlelle

Augusztus 5. Siófok
Augusztus 6. Tokaj
Augusztus 11. Levelek
Augusztus 12. Fülek (SK)
Augusztus 13. Bordány
Augusztus 19. Győr
Augusztus 20. Békés
Augusztus 26. Sitke
Augusztus 28. Eger

Szeptember 2. Diósgyőri Vár
Szeptember 3. Érpatak
Szeptember 9. Nádudvar
Szeptember 10. Fertőrákos
09/11 Pápa
09/16 Zalaegerszeg
09/18 Rácalmás
09/24 Sátoraljaújhely

ATEMPO.sk