A Feszt! Eger nyitja az idei fesztiválszezont – Itt az első fellépők

Idén is a Feszt! Eger nyitja meg a fesztiválszezont május 28-30. között, a Music Hungary Zeneipari Konferenciát és az ÉTER zenei tehetségkutatót is magában foglalva.

A szervezők elmondták, hogy már tavaly is a Feszt! Egerrel indult a fesztiválszezon, bár az akkor első ízben megszervezett rendezvény még csak "szárnypróbálgatás" volt. Az idei Feszt! Eger nemcsak a fiatalok, hanem a többi korosztály igényeit is ki fogja elégíteni a szervezők ígéretei szerint.

Tóth Tibor, a Feszt! Eger főszervezője elmondta, hogy "sikerült olyan fesztivált csinálnunk, amelyre nemcsak a résztvevők és a szervezők, hanem az egriek is büszkék lehetnek". A fellépők között biztosan ott lesz a Tankcsapda, a Quimby, a Kiscsillag zenekar, a Halott Pénz, a Kowalsky meg a Vega, az Irie Maffia és Péterfy Bori is, a teljes névsor azonban csak később lesz végleges. A jegyeket március elejétől kezdték el értékesíteni.

A Sziget szervezőirodát vezető Gerendai Károly azt nyilatkozta, hogy az idén is a Feszt! Eger keretében megrendezendő Music Hungary konferencia a magyarországi zenész szakma, a zeneipar legfontosabb eseményévé nőtte ki magát, amelyen mindenki részt vesz, aki számít.

Az idei szakmai fórum első napján a magyar zeneiparról 2014-ben készült átfogó kutatás eredményeiről, a második napon pedig a Cseh Tamás-programról lesz szó.

A szervezők elmondták, hogy a tavaly mintegy 31 millió forintos keretből gazdálkodó fesztivál költségvetése idén várhatóan 30-35 millió forint lesz, amihez a város 15 millió forintot ad. A konferencia szervezése további 6 millió forintba kerül.

Az elmúlt évben 6-7 ezer látogató látogatott ki a koncertekre, idén a három nap alatt 10 ezer látogatóra számítanak a szervezők.

Miként tavaly, idén is a Bolyki-pincészet ad otthont a Feszt! Egernek. Az esti koncerteken és a napközbeni ÉTER tehetségkutatón három színpadon összesen csaknem ötven fellépőt hallhatnak az érdeklődők.

ATEMPO.sk / MTI