Felvidéken adnak koncertet a Virtuózok felfedezettjei

Felvidéken adnak koncertet a Virtuózok felfedezettjei

Év végén újabb közép-európai évaddal jelentkezik a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató. Folytatódik a Virtuózok V4+, melyhez a Visegrádi Négyek tagállamai, Magyarország, Csehország, Lengyelország és Szlovákia mellett ezúttal Szlovénia tehetségei csatlakoznak.

Az új évad felvezetéseként ismét ellátogatnak Szlovákiába is a műsor magyarországi felfedezettjei, hogy megmutassák tehetségüket. Lugosi Dániel Ali (klarinét), Urbán Benjámin (zongoraés Sándor Zoltán (hegedű) adnak közös koncertet július 23-án, szombaton 19.00 órakor Nagycsalomiján, a park szabadtéri színpadán.

Ezúttal is igényes műsorral készülnek a fiatal tehetségek.

 

Fellépők:

Lugosi Dániel Ali 1999-ben született Ózdon. Szülei pedagógusok, édesanyja zongoratanár. A zenével való kapcsolata elég korán kezdődött, mivel édesanyján kívül három nagyobb testvére is komolyzenei tanulmányokat folytatott. 10 évesen kezdett el klarinétozni. Zenei fejlődését nagyban segítették: Horváth Sándor a XVI. kerületi Rácz Aladár Zeneiskola tanára, valamint Horn András, Klenyán Csaba és Szepesi János művésztanárok. Számtalan versenyen ért el első helyezést, többek közt az I. Dittrich Tibor Országos Kamarazenei Fesztivál fődíjasa, az V. Anton Eberst Nemzetközi Klarinétverseny I. helyezettje, a Szabadkán megrendezett “Femus” Nemzetközi Klarinétversenyen első helyezést ért el, valamint a zsűri- és közönség díjat is neki ítélték. 2013-ban felvételt nyert a Bécsi Zeneakadémia kivételes tehetségek osztályába ahol prof. Johann Hindler tanszékvezető irányítása alatt végezhette zenei tanulmányaimat. 2014-ben Bécsben megrendezett Nemzetközi Zenei Fesztivál győzteseként részt vehetett a Japánban megtartott 15. Osakai Zenei Világversenyen, ahol 3. helyezést ért el.

2014 őszén elnyerte a Virtuózok fődíját és lett az első évad abszolút győztese. Fellépett a világ számos országának nagy koncerttermeiben, többek közt a Miami Kravis Centerben, a New York-i Lincoln Centerben, a londoni Covent Gardenben, a Müpában, a Zeneakadémián és a Budapest Sportarénában.

 

 

Urbán Benjámin 2002-ben született és a Zeneakadémia hallgatója. Zongorajátékával 2018-ban a tinik csoportjában tűnt fel a Virtuózok műsorban. A Snétberger Zenei Tehetség Központban is képezte magát. 

 

 

Sándor Zoltán 1996-ban született. Zenei tanulmányait a Zeneakadémián végezte. A Virtuózok első évadában, 2014-ben tűnt fel a tinik között.

 

 

EZ, ATEMPO.sk