Felvidékiek is színpadra állnak a Művészetek Völgye fesztiválon

Közel kétezer programmal zajlik a tíznapos 31. Művészetek Völgye, mely július 31-én ér véget. A Balaton-felvidék három településén, Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden megrendezett esemény több mint 30 helyszínen várja az érdeklődőket.

A programkavalkádjában ezúttal is találkozhatunk felvidéki művészekkel, közreműködőkkel. Lesz ott mesemondó, színház, népzenei együttes, operaénekes és egy fiatal zenekar is.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

Kedden, július 26-án érkezik a völgybe a gellei Pósfa zenekar, a 2017-es Fölszállott a páva kategóriagyőztese, akik a talpalávalót húzzák a Folk Udvarban délután és este, három napon át.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

Pénteken este 19.30-tól ad koncertet a Muflon Jazz Udvarban az ipolybalogi Kiss Zenészek együttes, akik a Pannon Unifest díjazottjaként érkeznek a fesztiválra.

A fiatalokból álló csapat saját dalaik mellett népszerű feldolgozásokat ad elő egyedi hangszerelésben.

 

Szintén pénteken A felvidéki táncházmozgalomról beszélget Agócs Gergellyel Rosonczy-Kovács Mihály a Folk Udvarban.

Ecsi Gyöngyi népszerű felvidéki mesemondó július 30-án, szombaton délután a kicsiket várja, este pedig Szerelmetes mese szól a felnőtteknek a Folk Udvarban.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

  

Közreműködőként is több felvidéki zenésszel, művésszel találkozhatunk az idei Művészetek Völgyében. Kedden lép színpadra szőgyéni Süli Tamás dobossal a The Pontiac, a Bettika Quintet a felvidéki Mayer József nagybőgőssel és a Napfonat a galántai Szalay Henivel. Szintén kedden láthatjuk a PopUp Produkció Egykutya című előadását Tóth Károllyal.

Szombaton az Operaház társulata is kilátogat a völgybe és bemutatják Kodály: Háry János című daljátékának koncertváltozatát az Ipolymentéről származó Balga Gabriella operaénekessel.

Az elmúlt napokban már színpadra állt a Csavar Színház és a Kor-Zár verséneklő együttes is.

 

RÉSZLETE PROGRAM

EZ, ATEMPO.sk