Összeállt a 2022-es Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemle zsűrije – még lehet jelentkezni

Összeállt a 2022-es Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemle zsűrije – még lehet jelentkezni

Már korábban kiderült, hogy a 8. Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemle helyszíne ezúttal is a Vásárúti Kulturális Központ, a felvidéki elődöntő időpontja pedig 2022. szeptember 1., csütörtök. A megmérettetés 14 órától kezdődik. Ezúttal bárhonnan, az egész Kárpát-medencéből jelentkezhetnek az érdeklődők.

A Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemle a Kárpát-medencei Öröm a Zene tehetséggondozó program felvidéki állomása. A rendezvény szakmai partnere a tatabányai Peron Music Alapítvány, támogatója a Hangfoglaló Program. A számos értékes nyereményen túl a legjobb csapatot/szólistát a zsűri delegálja a 2022. évi Öröm a Zene Tehetségkutató döntőjébe. A jelentkező zenekarok és szólisták közül a rátermettségük alapján előzsűrizéssel választják ki azokat, amelyek a szemlére meghívást kapnak.

Az érdeklődők legkésőbb 2022. augusztus 15-én, 20 óráig nevezhetnek. Jelentkezési díj nincs.

BESZÁMOLÓ 2021-BŐL

BESZÁMOLÓ 2020-BÓL

BESZÁMOLÓ 2019-BŐL

BESZÁMOLÓ 2018-BÓL

BESZÁMOLÓ 2017-BŐL

BESZÁMOLÓ 2015-BŐL

 

A szakmai elbírálás kritériumai szólisták és zenekarok esetében: a szerzemények kiforrottsága, hangszerelés, egyediség, a dalszöveg minősége, összhang a mondandó és a zene között, a produkció átélése (feeling), hangszeres tudás, színpadi megjelenés és koreográfia, összhatás.

A döntő produkcióit hazai és magyarországi tagokból álló szakmai zsűri értékeli majd. Az idei zsűri tagjai:

Kaszmán-Saróka Liliána, a Fraktál – Szlovákiai magyar zenészek szakmai csoportjának alapítója, az Estendøn zenekar vezetője, énekese, zeneszerzője és dalszövegírója;
Balázs Sziszka, a Music Fashion kiadó tulajdonosa, zenei menedzser, a Hangfoglaló Program delegáltja;
Bodnár Tibi, a Ladánybene 27 zenekar gitárosa és zenekarvezetője, a Hangfoglaló Program delegáltja;
Csenger Ferenc műsorvezető, az RTVS vezető szerkesztője, nemzetiségi műsorigazgató-helyettese;
Balla Igor rendezvényszervező, zenész, zeneszerző és dalszövegíró, a Pigmeus és Kobold zenekarok vezetője;
Vida Igor művelődésszervező, zenész, a dunaszerdahelyi Jazzklub DS rendezvénysorozat és az Are You Free? fesztivál szervezője;
Puss Tamás zenész, zeneszerző, dalszövegíró, a Phoenix RT zenekar vezetője;
Kovács Ákos, DJ-ként Vinnie Lonely, a PLUSplus dj páros egyik tagja, a dunaszerdahelyi NFG klub egyik vezetője, a Tollas Rádió és a Home Office rádió műsorvezetője, továbbá a KLIKK Out magazin zenei szakírója és a Szaval a jó öreg csallóközi megalkotója;
és nem utolsó sorban Pap Tibor, a tatabányai Peron Music Alapítvány elnöke és a tatai Peron Tehetségközpont vezetője, zsűri elnöke.

A 8. Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemlére bármilyen könnyűzenei formáció illetve szólista nevezhet a Kárpát-medencéből magyar nyelvű és instrumentális dalokkal is. Műfaji megkötés nincs, a lényeg, hogy élő muzsikáról legyen szó.

 

Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemle

 

A jelentkezés feltétele legalább két, értékelhető minőségű, saját szerzeményeket tartalmazó felvétel, továbbá az elektronikus jelentkezési lap pontos kitöltése.

A döntőben előadott számoknak saját szerzeményeknek kell lenniük (szólistáknak megengedett egy átvett szám is), s minden zenekarnak 15 perc színpadi- és 10 perc szerelési idő áll a rendelkezésére. Kizárólag élő produkciókat várnak!

A hangzóanyagot (illetve a fájlmegosztó ill. az internetes audió vagy videó felvétel letöltési linkjét) az elektronikus jelentkezésbe kell feltölteni.

 

JELENTKEZÉS

 

A számos értékes nyereményen túl (stúdióidő, fellépési lehetőség, médiaszereplés, tárgyi díjak, stb.) a legjobb csapatokat a szakmai zsűri delegálja

  • a 2022. évi Öröm a Zene Tehetségkutató idei magyarországi döntőjébe, ahol a fődíj 3 millió forint (1.000.000 Ft értékű hangszer és hangtechnikai eszközbeszerzés, valamint a Hangfoglaló Program által felajánlott támogatás, amelyet a győztes lemezanyag és videoklip készítésre fordíthat)
  • a tatabányai Peron Music Tehetségkutatóra

A Hangszeresek Országos Szövetsége (HANOSZ) által szervezett Öröm a Zene Tehetségkutató döntője ezúttal 2022. októberének első felében valósul meg.

Érdeklődni az info@zene.sk mailcímen vagy a 0905826799-es telefonszámon lehet.

ATEMPO.sk