Szabó Viktor színművész José új videoklipjében – Augusztus 4-én jelenik meg az Ember legyél

Szabó Viktor színművész José új videoklipjében – Augusztus 4-én jelenik meg az Ember legyél

Az álomvilágba menekülők és a valóság álomszerű pillanatait megélők vetélkedéséről szól José, a Karván élő komáromi dalszerző, előadó augusztus 4-én, csütörtökön este hét órakor megjelenő új klipje, az Ember legyél. Az üzenet egyértelmű: a csillogó virtuális valóság helyett szeretteink szeme csillanása legyen fontosabb. A július 10-ei komáromi forgatáson jártunk.

„Az utolsó pillanatokban összeállt minden. Lett munkásbusz, menő sportkocsi. Tegnap este érkeztem haza Kerekegyházáról, ahol koncertünk volt. Éjjel tizenegykor még a statisztákkal írogattam, hol szállnak fel a Búcsról bérelt buszra. Megtisztelő volt megismerni Tóth Pétert, Szilas község polgármesterét, aki az első szóra kölcsönözte a forgatásra Alfa Romeoját. Utólag is nagyon hálásak vagyunk érte! A polgármester úr nagyon jó fej” – fújta ki magát az egyik forgatási szünetben ifjabb Ropog József, José, aki elárulta, nagyon megörült, amikor Szabó Viktor színész elvállalta a főszerepet.

 

José klipforgatás

 

„Erre a forgatásra összeálltak a csillagok. Szabó Viktornak olyan a kisugárzása, hogy körülötte lenni is nagy energiabomba” – fogalmazott az énekes, dalszerző.

„Már figyeltem egy ideje Józsi munkásságát, nagyon tetszik, amit csinál” – mondta Szabó Viktor, a Komáromi Jókai Színház társulatának tagja. „Azelőtt nem ismertük egymást, de a klipforgatáson egy hullámhosszon mozogtunk.

Szeretem, ha valaki alkot, főleg, ha értékeset alkot, és ebbe Józsi abszolút bele tartozik.

 

José klipforgatás

 

Közösen ötleteltünk, azután levontuk a konzekvenciákat, de közös nevezőre jutottunk mindenben. Élveztem, hogy olyan helyeken fogattunk Komáromban, amiket eddig nem is láttam. A dél-komáromi ipari park hatalmas, igazából szürke kockák mindenhol, de van egyfajta hangulata. Mi pedig vittünk bele némi színt. Köszönöm, hogy Józsi rám gondolt ezzel a klippel” – tette hozzá a színész.

Az Instagram-sztárt Kiss Bálint, a pozsonyi Duna utcai gimnázium szeptembertől harmadikos diákja alakítja (vele készített interjúnk itt olvasható).

„Annak ellenére, hogy a magyar zeneipar nem áll túlzottan közel hozzám, az ő dalaiban mégis megtaláltam mindent, amit a zenében keresek.

Remek volt a közös munka, és rengeteget tanultam a forgatási folyamatról is. Rettentően élveztem instagram-celebet játszani.

Remélem, a továbbiakban is számol majd velem José” – jegyezte meg a forgatásról.

 

José klipforgatás

 

Sipos Géza rendező, operatőr, a Medusa Pictures tulajdonosa nemrég Kenyában járt az Afrika Sztorik magyarországi egyesület szervezésében. „Egy kenyai iskolai konyhafelújítás és egy kisfilm forgatása kapcsán mentünk ki” – kezdte beszámolóját. „Tíz napból hetet voltunk Kenyában, egy olyan iskolában, ahol európai emberek talán nem bírnának ki egy napot sem. Olyanok a körülmények, amelyeket szinte embertelennek lehet nevezni. Óvodástól 14 éves korig járnak oda gyermekek. Naponta csak egyszer jutnak élelemhez az iskolában. A mindennapi menü főtt bab, rizzsel.

Elképesztő, mennyi szeretetet kaptunk a gyermekektől! Tele energiával jöttem haza, és rádöbbentett a kenyai út, mennyire fontos másokat támogatni.

Hiába volt államilag támogatott az iskola, annyi gyermek mellett nem jutott pénz még arra sem, hogy egy konyhát felújítsanak.”

 

José klipforgatás

 

„Ide vág az új José-klip címe, Ember legyél” – vetettük közbe. „Sok képet bevághatnánk a kenyai utunkból… De ha egy forgatási napot rászántunk az új klipre, dolgozzunk saját anyagból. José ötletei mindig gazdagok. Van, amikor kitaláljuk, miről szóljon egy klip és lépcsőzetesen felépítjük. Most ő jött azzal az ötlettel, hogy van egy főszereplő, aki egy kicsit unja a világot, egy kicsit telefonozgat, belefásult a hétköznapokba. Ám van egy csodálatos családja!

Rájön, hogy nem az online világ, hanem a szeretteink az igazán fontosak. Arról mesél a klip a maga módján, hogy a valódi értékeket nem helyettesítheti egy álomvilág”

– sorolta Sipos Géza. És milyen volt a munka Szabó Viktor színművésszel? – „Ez az első alkalom, hogy színésszel forgattunk. Viktor nagyon profi. Inkább miattam kellett megismételni egy-egy jelenetet, mert mondjuk éppen nem állt rendesen a vízszint.

 

José klipforgatás

 

Viktor mindent zsigerből megoldott. Rajta tényleg nem múlik a klip remélt sikere. Sőt!

A fiának pedig akkora dumája van, mint a nagyobbik fiamnak. Marcival a forgatáson beszélgettünk bolygókról, szuperhősökről. Megvolt az összhang” – mosolygott a filmes szakember.

Az Ember legyél című vadonatúj José-klip premierje augusztus 4-én, csütörtökön este hét órakor lesz a legnagyobb videómegosztó oldalon, José hivatalos csatornáján és az ATEMPO.sk portálon.

 

ELŐZETES

 

Bárány János, ATEMPO.sk
Fotó: a szerző