Hatvan dallal tisztelegnek a 60 éves Omega előtt

Hatvan dallal tisztelegnek a 60 éves Omega előtt

A hatvan évvel ezelőtt alakult Omega együttes életműve előtt hatvan dallal tisztelegnek kortársak és a hazai rockszíntér fiatal generációinak képviselői augusztus 12-től 14-ig az Őrségben, Őriszentpéteren.

Az Omega még a pandémia előtt, 2019 augusztusában nagy sikerű koncertet adott Őriszentpéteren, a Hétrétország fesztiválon, melynek a helyszíne mostantól az Omega Park nevet viseli majd.

Az 1962-ben alakult Omega, a magyar könnyűzene történetének legsikeresebb zenekara 2022-ben nagyszabású, jubileumi koncerttel ünnepelte volna fennállásának hatvanadik évfordulóját. Kóbor János tavaly decemberi halála keresztülhúzta ezt és minden további színpadra lépés esélyét az Omega együttes számára; a klasszikus ötösfogatból már csak ketten maradtak, Molnár György gitáros és Debreczeni Ferenc dobos.

Az idei Hétrétország fesztivál részeként megvalósuló Omega 60 koncertsorozaton három egymást követő napon szólalnak meg a kiválasztott dalok. Az Omega élő tagjai mellett az előadók között lesz Bródy János, Hobo, Frenreisz Károly, Nagy Feró, Tolcsvay László, Zalatnay Sarolta, a B52 és a 100 Folk Celsius. A fiatalabb generációt képviseli az Anna & the Barbies és az Ivan & The Parazol.

Az Omega-szigetek című akusztikus összeállítás Szirtes Edina Mókus hangszerelésében szólal meg Básits Branka, Csordás Levente, Kollár-Klemencz László, Másik János és az Anima Musicae vonós kamarazenekar közreműködésével. A legfiatalabbak is kiveszik részüket a háromnapos ünnepből: játszik az Új-Babylon tribute zenekar és különféle formációk állnak össze a Kőbányai Zenei Stúdió hallgatóiból Maróthy Zoltán és Tornóczky Ferenc irányításával.

A háromnapos zenefolyam mellett lesznek kiállítások az Omegához kapcsolódó vizuális anyagokból, képzőművészeti alkotásokból; rock-történeti előadások, lemezbörze és közönségtalálkozó, vetítések. A tervek szerint az utolsó Omega-album, a 2020-as Testamentum zenei keresztmetszetére készülő videómunkát is itt láthatják először a nézők.

A fellépők a saját koncertprogramjaikon belül adják elő az Omega dalokat, közösen emlékezve, s megidézve a legendás csapatot.

 

Program

Augusztus 12., péntek

B52
Nagy Feró és a Beatrice
HOBO
Omega Testamentum zenekar - Debreczeni Ferenc, Molnár György és vendégei

 

Augusztus 13., szombat

Új Babylon
Ivan & The Parazol
Anna and the Barbies
Omega Testamentum zenekar - Debreczeni Ferenc, Molnár György és vendégei Zalatnay Sarolta és Frenreisz Károly

 

Augusztus 14., vasárnap

100 Folk Celsius
Tolcsvay László
Bródy János
Omega Szigetek - Szirtes Edina Mókus, Másik János és Kollár-Klemencz László részvételével

MŰSORVEZETŐ: B. Tóth László

ATEMPO.sk