Megjelentek a Bethlen Gábor Alap idei pályázatai

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. meghirdette 2015-ös pályázati programjait, melyeknek célja a Magyarország határain kívül élő magyarság szülőföldjén való boldogulásának, Magyarországgal való sokoldalú kapcsolatai ápolásának és fejlesztésének előmozdítása, magyar nemzeti azonosságtudatának megerősítése az oktatás és a kultúra támogatása által.

I. „A magyar kultúráért és oktatásért” pályázatok

A felhívás a magyarság összetartozása jegyében értékteremtő, konkrét szellemi és/vagy tárgyi eredményt felmutatni tudó programok megvalósítására szeretne ösztönözni, e célokat tükröző igényes, minőségi pályázatok támogatásával. A központi és regionális pályázati felhívásokra 2015. január 1. és 2015. december 31. között megvalósuló, széles társadalmi csoportokat érintő projekt-terveket várnak. Elektronikus úton (NIR) lehet az Alapkezelőhöz eljuttatni 2015. április 10. 14 óráig a központi és 2015. április 8. 14 óráig a Felvidéki pályázatokat.

Központi pályázat – Részletek
Regionális pályázat – Részletek

 

II. „Szülőföldön magyarul” pályázati program

A pályázati program célja, hogy megerősítse a Kárpát-medencei magyarság nemzeti azonosságtudatát a szülőföldön folyó magyar nyelvű oktatás és nevelés támogatása révén. A 2014/2015-ös tanévre szóló pályázatok beadására 2015. március 10. és április 24. között van lehetőség. A pályázatokat postán vagy személyesen lehet eljuttatni a BGA Zrt. által megjelölt közreműködő szervezetekhez.

Regionális pályázat – Részletek

 

További információkat a következő honlapokon találnak:
Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt
BGA Komárom, s.r.o.

aTEMPO.sk