Meghalt Tóth Éva énekesnő, Leblanc Győző felesége

61 éves korában elhunyt Tóth Éva operett- és nótaénekesnő, Leblanc Győző felesége.

A szomorú hírt Tolnai András a magyar nóta megkoronázott királya, a 100 Tagú Cigányzenekar énekese adta hírül a közösségi oldalán.

„Mély fájdalommal és megrendülten tudatom, hogy Tóth Éva énekesnő 61 évesen, hajnalban az otthonában álmában elhunyt. Búcsúztatása 2022. szeptember 12-én, 12 órakor lesz a Fiumei úti temetőben.”

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

Tóth Éva Bernecebarátiban született, de középiskolás korában családja Budapestre, Kispestre költözött. Kereskedelmi főiskolát végzett, OSZK-vizsgát tett és szinkronszínész oklevele volt.

Énekelt operát is, de az operett műfajában teljesedett ki. Erről korábban így mesélt:

„...táncdalénekesnő akartam lenni. Első tanárom Kovács Babi volt. Lengyelfi Miklós, televíziós szerkesztő biztatására – aki az operett és a magyar nóta felé terelt - az OSZK (Országos Szórakoztatózenei Központ) stúdiójában folytattam tanulmányaimat, ahol Horváth Eszter operaénekes volt a hangképző tanárom, Hegedűs Valér pedig a korrepetítorom. Lengyelfi Miklósnak köszönhetem első tévés nótafelvételemet is. A vizsgák után magánúton Horváth Eszterhez – ő ismertette meg velem a klasszikus hangképzést - , később Sipos Jenő tanár úrhoz, majd Gencsy Sárikához jártam. Őt követte Bokor Jutta operaénekes.”

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

Az operett világában elsősorban primadonna szerepeket énekelt. 2000-től a Budapest Televízióban operett és nóta műsor szerkesztésével és vezetésével is foglalkozott. Itt ismerkedett meg partnerével, későbbi férjével Leblanc Győző énekessel is.

Férjével külföldön és Magyarországon is elismert párost alkottak, és szinte az egész világot bejárták közösen.

Nyugodjon békében!

Roni, ATEMPO.sk