Meghalt Anne Heche amerikai színésznő

Elhunyt Anne Heche amerikai színésznő, aki olyan súlyos agysérülést szenvedett múlt heti autóbalesetében, hogy életét nem lehetett megmenteni. Gépekkel csak addig tartották életben, amíg eldőlt, mi lesz ép szerveivel.

A színésznő halálát egy barátnője, Nancy Davis jelentette be a Twitteren.

Agysérülése mellett az 53 éves hollywoodi sztár súlyosan megégett, és a tüdeje is jelentősen károsodott. Csak azért tartották gépekkel életben, hogy - kívánságának megfelelően halála esetén - ép szerveivel másokon segítsenek.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

Anne Heche múlt pénteken Los Angelesben szenvedett súlyos autóbalesetet, azóta kómában volt. Autójával először egy garázsba rohant bele, majd később egy ház falának ütközött nagy sebességgel, tüzet és jelentős károkat okozva.

A Los Angeles-i rendőrség vizsgálatot indított, mert a színésznő vérében drogot mutattak ki. A részletes toxikológiai jelentés várhatóan egy hét múlva készül el.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

Anne Heche az 1990-es évek elején olyan filmekben volt látható, mint Az ifjú Indiana Jones kalandjai (1993), A sors kegyeltje (1994) és a Bármit megteszek (1994). 1996-ban Heche átütő sikert aratott Demi Moore partnereként Az esküdt című filmben. Még ugyanebben az évben szerepet kapott Cher mellett a Ha a falak beszélni tudnának című filmben. 1997-ben Johnny Depp feleségét alakította a Fedőneve: Donnie Brasco című filmben és feltűnt a Tudom, mit tettél tavaly nyáron című horrorfilmben. Harrison Ford társaként szerepelt a Hat nap, hét éjszaka című romantikus filmben (1998). 1998-ban a People magazin beválasztotta a világ 50 legszebb embere közé. A Psycho című 1998-as filmben ő játszotta Marion Crane-t, Vince Vaughn ellenfelét. Egy évvel később egy szkeptikus lányt alakított A harmadik csoda című filmben.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

Utolsó filmje a Ellenségek legjobbika (2019) és a Bűnös Chicago sorozat volt (2018-2019).

Nyugodjon békében!

Roni, ATEMPO.sk / MTI
Fotó: részlet a Hat nap, hét éjszaka filmből