25 éves a Rozsnyói Meseszínház – megnyílt a jubileumi interaktív kiállítás (FOTÓK)

A Rozsnyói Meseszínház fennállásának 25. évfordulója alkalmából a Rozsnyói Bányászati Múzeummal, Kassa Megye kulturális intézményével és Rozsnyó Várossal együttműködve jubileumi kiállítást nyitott a Rozsnyói Bányászati Múzeum Galériájában a Bányászok tere 25. szám alatt.

A kiállítás betekintést nyújt a színház előadásainak rejtelmeibe: a bábok, díszletek, kellékek és az előadásokról készült fényképek érdekes világába.

 

Meseszínház

 

Minden korosztály mesekedvelője népi játékokkal, mondókákkal és dalokkal színesített tárlatvezetésen vehet részt. Az érdeklődőket interaktív sarok várja, ahol maguk is kipróbálhatják a bábokat. A legkisebbek A csillagokkal táncoló Kojot című indián mese kifestőit színezhetik ki.

A jubileumi kiállítást a gyermek és felnőtt közönség 2022. augusztus 31-ig látogathatja. Az interaktív tárlatvezetést Badin Gabriellánál (+421 907 769 338) lehet igényelni.

 

Meseszínház

 

A Meseszínház 1997-ben alakult Rozsnyón. Feladatának tekinti a felvidéki magyar népmesekincs és a hozzá kötődő tárgyi és zenei gyűjtés színházi formába való átlényegítését. Ezért keresi az összes közösségi játékformát és annak minden eszközét. Így dolgozik a mesemondás, a bábjáték és az interaktív színházi kommunikáció eszközeivel. Mindezzel célja a mesébe való beavatás kicsik és nagyok számára egyaránt. A színház művészeti vezetője Badin Ádám.

A Meseszínház 2012-ben a Magyar Művészetért Díjat, valamint 2016-ban Tolerancia Díj – Németország Kulturális Nagydíjat kapott. Badin Ádám szerzőként a Szlovák Irodalmi Alap Prémium Díjának tulajdonosa, életművéért 2015-ben Magyar Arany Érdemkereszt állami kitüntetésben részesült.

 

Meseszínház

 

Meseszínház

 

Roni, ATEMPO.sk
Fotó: Rozsnyói Bányászati Múzeum, artlimes.hu