Több mint tíz év után Rammstein-koncert lesz Magyarországon és Szlovákiában is

Több mint tíz év után Rammstein-koncert lesz Magyarországon és Szlovákiában is

Újra Rammstein-koncert lesz Budapesten. A világhírű német rockcsapat új európai stadionturnéja keretében 2023. július 11-én lép fel a Puskás Arénában. Előtte, június 14-én Trencsénben, a repülőtéren lép majd színpadra.

A hard rockot és az indusztriális metált az elektronikával vegyítő, provokatív szövegeiről és pirotechnikai show-jairól ismert zenekar legutóbb 2011-ben járt Magyarországon, akkor a Papp László Budapest Sportarénában lépett fel. Szlovákiában szintén 2011-ben járt a banda, akkor Pozsonyban, a Ondrej Nepela Téli Stadionban léptek fel.

A jövő évi turné május 22-én a litván fővárosban, Vilniusban indul és augusztusban Brüsszelben zárul.

A Rammstein hatalmas színpadot épít a turnéhelyszíneken, és a csapat hagyományaihoz híven a show bővelkedik pirotechnikai megoldásokban.

60 óra egy színpad építéséhez? - videón egy Rammstein koncert előkészületei

Az 1994-ben alakult Rammstein rendkívül látványos koncertjeiről híres: a tagok rendszeresen szájhoz erősíthető lángszórót használnak az előadások alatt, Till Lindemann úgy énekel, hogy közben "ég" karhoz erősített lángszórók segítségével, és gyakran kapnak lángra mikrofonok, gitárok, billentyűk, szikrákat szórnak csizmák és dobverők.

 

 

Az együttes eddig nyolc stúdióalbumot készített: a Herzeleid 1995-ben, a Sehnsucht 1997-ben, a Mutter 2001-ben, a Reise, Reise 2004-ben, a Rosenrot 2005-ben, a Liebe ist für alle da 2009-ben, egy cím nélküli anyag 2019-ben, a Zeit pedig idén jelent meg.

A Rammsteinben Till Lindemann (ének, szájharmonika), Richard Kruspe (gitár, vokál), Paul Landers (gitár, vokál), Oliver Riedel (basszusgitár), Christoph Schneider (dob, ütőhangszerek) és Christian "Flake" Lorenz (billentyűs hangszerek, trombita) szerepel.

VIDEÓ: Ilyen lenne, ha a Rammstein bossa novában nyomná legnagyobb slágerét - Du Hast

ATEMPO.sk