Tantermi előadást készített a TREPP Színházi Platform – jön a premier

Elkészült a TREPP Színházi Platform új előadása. Az „Oly korban éltem én”. A tantermi előadás célközönsége elsősorban a gimnazista korosztály, de témájából kifolyólag az egyetemistákat is megszólíthatja.

Oktatási szakértő érkezik a minisztériumból. Az iskola felbolydul. Az oktatási szakértő új tanterv bevezetéséről beszél, amely gyorsan és hatékonyan reagál a közeljövő kihívásaira, például a klímaváltozás mentén kialakuló súlyos válságokra. Az új tanterv alapjaiban forgatja fel a hagyományos iskolai kereteket. A tanárok megosztottak, a diákok vitatkoznak, a szülők egy része tiltakozik, mások üdvözlik a változásokat.

 

Trepp

 

Az előadás és a hozzá kapcsolódó interaktív színházi formák lehetőséget adnak arra, hogy a színészek és a diákok közösen gondolkodjanak olyan húsbavágó kérdéseken, hogy mire való az iskola, milyen kihívások várnak a felnövekvő generációkra, milyen tudásra van szüksége a XXI. század emberének. Az előadás része a vita, az érvelés, a diákok/résztvevők véleményének szabad kinyilvánítása.

 

Trepp

 

A játszók Hégli Bence, Hostomský Fanni, Katona Eszti, Melecsky Kristóf és Szebellai Dániel. Színházi nevelési szakértő, illetve a darab írója Romankovics Edit, rendezője pedig Sereglei András (Káva Kulturális Műhely) – mindketten elismert szakemberei a drámapedagógiának.

Az előadás bemutatója szeptember 6-án lesz a pozsonyi Duna utcai gimnáziumban, és még sok osztálynak vagy fiatal közösségnek tervezik eljátszani az idén.

A TREPP Színházi Platform elérhető a Facebookon, az Instagramon vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

ATEMPO.sk
Fotó: Trepp